Clint Dempsey, Stuart Holden in Oguchi Onyewu na treningu na Ellis Parku. Foto: EPA
Clint Dempsey, Stuart Holden in Oguchi Onyewu na treningu na Ellis Parku. Foto: EPA
Bob Bradley
Bob Bradley z ameriško reprezentanco dosega lepe rezultate. Foto: MMC RTV SLO

52-letni trener se je s svojimi varovanci vrnil na stadion Ellis Park, kjer so Američani lani v finalu Pokala konfederacij po trdem boju morali priznati premoč Braziliji. Po prvem polčasu so vodili z 2:0, na koncu pa pokleknili z 2:3. Ob novem spoznavanju z zelenico na slovitem objektu v središču Johannesburga so ga zaradi nesrečnega razpleta prevevali mešani občutki, a celotno lansko južnoafriško izkušnjo je ocenil za izjemno.

Hitzfeldov kompliment
V polfinalu so ZDA tedaj šokirale Španijo, prav predstava Američanov pa je bila recept, ki ga je ob včerajšnji zmagi proti evropskim prvakom uporabil trener Švice Ottmar Hitzfeld. "Dobiti kompliment od takšnega trenerja je lepa stvar," je dejal Bradley, potem ko je Hitzfeld priznal, da so mu ZDA pokazale pot do uspeha proti Španiji.

Z nekaj slovenskimi nogometaši že imajo izkušnje
Bradley, ki pred tekmo dobro spi, je slovensko reprezentanco opisal kot zelo dobro ekipo, ki je odlično organizirana. Opozoril je na dobro gibanje, dobro obrambo in nekaj nevarnih igralcev. "Matjaž Kek je naredil izjemno delo. Spoštujemo jih," je še dodal. Glede žoge jabulani meni, da so se igralci nanjo navadili, na jutrišnji tekmi (16.00) pa bo računal na vse igralce.

Kapetan Carlos Bocanegra, ki igra za Rennes, je poudaril, da morajo Američani igrati pametno, saj bi jih poraz izločil s prvenstva: "Igralci že imamo nekaj izkušenj z njimi, saj jih nekaj igra v Nemčiji in Franciji. Naš pristop k tekmi ne bom nič drugačen, ker svet ne pozna njihovih imen."
Zdi se, da jih krasi podoben moštveni duh kot Slovence. "Uživamo, ko smo skupaj, smo dobri kolegi. To se nadaljuje tudi med svetovnim prvenstvom in to dela ekipo močno. Radi bi prišli čim dlje, seveda pa najprej iz skupine," je še izjavil 31-letni branilec.
Iz Johannesburga,