'Elf' bo moral na črni celini zaigrati brez kapetana Michaela Ballacka, ki je na 98 reprezentančnih tekmah dosegel kar 42 golov. Foto: EPA
'Elf' bo moral na črni celini zaigrati brez kapetana Michaela Ballacka, ki je na 98 reprezentančnih tekmah dosegel kar 42 golov. Foto: EPA
Michael Ballack
Ballack nekaj trenutkov zatem, ko ga je podrl Kevin-Prince Boateng, s katerim bi se moral kapetan elfa v reprezentančnem dreu pomeriti 23. junija v Johannesburgu. Foto: EPA
Šok za elf - Ballack bo izpustil SP

Zvezdnik Chelseaja se še ni sprijaznil z dejstvom, da bo zaradi poškodbe izpustil mundial. Prek svojega pravnega zastopnika Michaela Beckerja je že sporočil, da pripravlja tožbo proti vezistu Boatengu, ki ga je poškodoval v finalu FA-pokala.

"Zame Boatengova poteza ni bil zamujen start, temveč je namerno poškodoval Ballacka. V tem trenutku preiskujemo vse mogoče pravne poti, ki lahko vodijo do civilne tožbe in denarne odškodnine," je dejal Becker. Boateng se je za svoje dejanje Ballacku že večkrat opravičil, vendar očitno to ne bo dovolj: "Preprosto sem zamudil in ga zadel, bilo je neumno. Že na igrišču sem se mu dvakrat opravičil. Zdaj se mu opravičujem še tretjič. Nisem ga želel poškodovati."

Pretrgane vezi v desnem gležnju
Zdravniški pregled z magnetno resonanco v Münchnu je razkril, da ima nemški nogometni superzvezdnik potrgane vezi v desnem gležnju. Ballack se je poškodoval na finalu FA-pokala med Chelseajem in Portmsouthom, kjer ga je z usodnim štartom ob koncu prvega polčasa podrl Kevin-Prince Boateng, v Nemčiji rojeni Ganec.

Najmanj osem tednov do prvega treninga
Zdravniki so 33-letnemu nemškemu vezistu na poškodovani gleženj namestili posebno mavčno oblogo, ki pa jo bodo odstranili že po dveh dneh. Željo po nastopu v Južni Afriki je razblinila diagnoza reprezentančnega zdravnika Hansa Wilhelma Mullerja-Wohlfahrta, ki je mnenja, da bi lahko Ballack najhitreje začel trenirati šele čez osem tednov.

Izločil kapetana tekmecev v skupini D
Boateng, ki je igral za mlado reprezentanco Nemčiji, a nato ni dočakal vpoklica med člane, se je pred časom odločil, da bo branil barve očetove domovine. Srb na klopi Gane Milovan Rajevac je med 30 kandidatov za nastop na mundialu tako vključil tudi Boatenga. Nemčija in Gana sta sicer nasprotnika v skupini D, kjer igrata še Srbija in Avstralija. "Črne zvezde" in "Elf" se bosta pomerila v 3. krogu, 23. junija, v Johannesburgu na Soccer Cityju.

"Edini pravi vodja moštva"
Nemški selektor Joachim Löw je v nedeljo, ko teža poškodbe še ni bila znana, opisal Ballacka kot "našega kapetana in nedvomno prvega igralca moštva". V nekdanji Vzhodni Nemčiji rojeni Ballack je v 11-letni reprezentančni karieri zbral 98 nastopov, pri tem pa dosegel izrednih 42 golov. Igral je na dveh svetovnih prvenstvih, kot najboljši igralec reprezentance je popeljal Nemčijo do 2. (2002) in 3. mesta (2006). Najbolj boleč spomin zdaj 33-letnega nogometaša je vsekakor finale SP-ja 2002 med Brazilijo in Nemčijo (2:0), kjer zaradi kartonov ni smel zaigrati.

Šok za elf - Ballack bo izpustil SP