Rudi Zavrl in Ivan Simič na treningu slovenskih reprezentantov. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Rudi Zavrl in Ivan Simič na treningu slovenskih reprezentantov. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Rene Krhin in Matjaž Kek
Rene Krhin še vedno čuti bolečine v desnem gležnju. Foto: MMC RTV SLO
Dalibor Stevanovič in Andrej Komac
Dalibor Stevanovič in Andrej Komac na novinarski konferenci po treningu. Foto: MMC RTV SLO

Treniralo je vseh 23 nogometašev, s tem da je Rene Krhin, ki si je včeraj obnovil poškodbo desnega gležnja, vadil posebej in le na lahko tekel. Druge je selektor Matjaž Kek zaradi neugodnega vremena od začetka glasno spodbujal k zavzetemu delu in jih nekoliko prej poslal nazaj v slačilnico.
"Veter nas je malo presenetil, a trening smo oddelali kot profesionalci, ki morajo biti pripravljeni na vse razmere," je na novinarski konferenci dejal Dalibor Stevanovič. Andrej Komac je dodal, da je veter seveda nekoliko motil trening, še posebej ob koncu, ko so izvajali nekaj prekinitev.
Osredotočiti se na svojo igro
O naslednjem tekmecu Slovenije, ZDA, je Stevanovič razmišljal takole: "Imamo zelo veliko volje in želje, še posebej po zmagi proti Alžiriji. Odpirajo se nam določene možnosti, zagrabili jih bomo z obema rokama. Ogledati si moramo še videoposnetke, spoznati pozitivne in negativne stvari Američanov in igrati svojo igro. Osredotočiti se moramo na svojo igro tako kot vedno. ZDA smo gledali na tekmi proti Angliji, videli smo, da so zelo dobra reprezentanca. A s tem se ne obremenjujejmo, imajo tudi slabosti. Če jih pritisnemo in izpeljemo igro, ki nas krasi, tudi Američani gotovo niso nepremagljivi."
Z visoko nadmorsko višino v Johannesburgu, ki je nekaterim reprezentancam že povzročila nekaj težav, si Slovenci za zdaj ne delajo skrbi. "Ni opaziti razlike z Brunicom, čeprav smo tam trenirali nižje. Tu smo že ves teden, dobro delamo in se počutimo dobro. Bodo pa razmere tako kot za nas tudi za tekmeca iste," je še dodal "Dado" in na vprašanje enega od tujih novinarjev, ali je zaradi majhnosti Slovenije igralcem nekoliko lažje, saj nihče od njih ne pričakuje veliko, odgovoril: "Pomembno je srce, ne velikost države."
Komac: Treba je zmagati
Komac je poudaril, da bodo Slovenci tudi na petkovi tekmi na Ellis Parku igrali na zmago. "Naše mišljenje je, da moramo tekmo dobiti. Sreča spremlja hrabre. Zavedamo se, da nas bo le to peljalo v osmino finala. Če je bila Slovenija pred začetkom prvenstva še do neke mere avtsajder, pa zdaj ne more biti več," je razmišljal primorski vezist.
Simič verjame v napredovanje
Simič je trening spremljal v neposredni bližini novinarjev. "Občutki so bili podobni tistim po tekmi proti Rusiji. Fantje so zdaj sproščeni in verjamem, da bomo šli naprej," se je ozrl proti nedeljski zmagi nad Alžirijo in pojasnil, zakaj ga včeraj ni bilo ob nogometaših, ko so ti obiskali levji park: "Šel sem teč, saj želim vsak dan preteči kar nekaj kilometrov. Če bi šel tja, bi pa vsi rekli, da sem v Južni Afriki na dopustu."
Zavrl: Favoriti Argentina, Brazilija, Nizozemska
V Simičevi družbi je bil tudi nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl. "Vsako prvenstvo je na višjem organizacijskem nivoju," je pohvalil južnoafriške gostitelje, o favoritih pa dodal: "Mislim, da so to Argentina, Brazilija, od evropskih reprezentanc pa Nizozemska. Tudi Nemčija je po vseh dvomih na prvi tekmi dokazala, da gre nanjo resno računati."

Iz Johannesburga,