Sašo Hribar je
Sašo Hribar je "užival" na dežju v Radomljah. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kakšen navijač je Sašo Hribar

Hribar se je odzval vabilu na sodelovanje v humanitarnem resničnostnem šovu Kdo gre v Afriko. V devetih oddajah, ki bodo na sporedu ob četrtkih in petkih ob 20. uri na TV Slovenija 2, bomo izbirali ter sestavili nogometni ekipi Severa in Juga Slovenije, ki se bosta teden dni pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu (5. junija) pomerili na dobrodelni tekmi v Celju, katere prenos bo na TV Slovenija.

12 rekreativnih nogometašev (6 v ekipi Juga, šest v ekipi Severa) bo poskušalo prepričati gledalce pred televizorji. Ti bodo namreč glasovali za najboljšega od šesterice vsake ekipe in zmagovalca bosta odšla v Južno Afriko in si ogledala tekme svetovnega prvenstva. TV Slovenija bo isto nagrado podarila tudi nekomu, ki bo na tribunah v Celju in enemu od gledalcev doma.

Hribar je zadnji konec tedna zabaval udeležence na avdiciji za ekipo Juga v Radomljah. Veščine kandidatov sta ocenjevala tudi komentator Igor E. Bergant in nogometni trener Branko Zupan. Ta konec tedna bo v Mariboru še avdicija za ekipo Sever. Na srečo bo vreme prijaznejše, kot je bilo v Radomljah.

Sašo, kakšni so vtisi z avdicije. Si videl veliko talentov?
Zelo sem vesel, da me je Vanja Vardjan povabil stati sedem ur na dež. Po sedmih urah se mi je zahvalil in mi dal sendvič. Sok pa vprašanje, če bom dobil.

Boš igral na tekmi v Celju?
Bom. Sašo Udovič je rekel, naj poskušam žogo vsaj teoretično obvladati. Potrudil se bom. Pri teh letih pa ... Bojim se, da se mi bo zgodilo to, kar mi napoveduje prijatelj Igor Bergant, da se pri teh letih človek že začne obnašati tako kot otrok pri petih mesecih.

Kakšen navijač si? Si ogledaš vsako tekmo slovenske reprezentance?
Ne, nisem emocionalno vezan. Rad imam nogomet. Gledam špansko, angleško ligo, francosko že bolj tako. Italijansko ligo gledam le zato, da se lahko res razjezim. Za slovensko reprezentanco sem bolj kampanjski. Če bodo kaj naredili, bom vesel, če ne bodo, tudi jaz ne bom nič naredil.

Si predstavljaš, da bi bili svetovni prvaki ...
Vseeno mi je. V bistvu je večja trofeja, če si prvak krajevne skupnosti. Tam res živijo za to in ti živiš za te ljudi. Kaj briga enega Eskima, če je Slovenija svetovni prvak. Ali pa da greš v Amazonko loviti anakonde in tam rečeš, da si svetovni prvak v fuzbalu. To ne pomeni nič. Če pa doma rečeš, da si prvi, to nekaj pomeni.

Kakšen navijač je Sašo Hribar