Rene Krhin se je z obvezanim gležnjem ob spremstvu zdravstvene službe sprehodil ob igrišču. Foto: MMC RTV SLO
Rene Krhin se je z obvezanim gležnjem ob spremstvu zdravstvene službe sprehodil ob igrišču. Foto: MMC RTV SLO

Po besedah glavnega zdravnika v slovenski reprezentanci Matjaža Vogrina gre za težave z gležnjem, ki jih je mladi up letos že imel pri Interju. 20-letni vezist je po približno 15 minutah treninga odšepal ob rob igrišča, kjer mu je pomagala zdravniška služba. Bolečine je začutil ob igranju "pepčka".
Čez slabe pol ure je z obvezanim gležnjem vstal in se ob pomoči strokovnega vodstva sprehodil ob igrišču, a z vidnimi bolečinami na obrazu. Vogrin pravi, da se zanj ne gre bati in bo najbrž že zvečer pripravljen na nove obremenitve. Več o poškodbi bo znano v torek.
Rezervisti so se spotili nekoliko bolj
Igralci, ki so včeraj igrali proti Alžiriji, so danes trenirali le lažje, nekoliko bolj pa so se spotili rezervisti, s katerimi je treniral tudi Zlatko Dedič, ki je v Polokwaneju igral le dober polčas.

Selektor Matjaž Kek se je še enkrat spomnil včerajšnje zmage. "Vesel sem, da je naša zmaga odjeknila na ta način, da je bilo vse nedeljsko popoldne v veselju in pozitivni energiji. Sami se zavedamo, da lahko igramo bolje, toda to je bila zmaga vredna zlata. Tega so sposobne le ekipe s karakterjem, ciljem, motivom. Niso bili zastonj visoki toni skozi ves teden. Nekaj razburjenja je pač bilo, ker smo se zavedali pomembnosti tekme."

"Včasih smo take tekme izgubljali"
Popoldne so se nogometaši sprostili z obiskom levjega parka. "Nazdravili smo po pomembni zmagi. Toda že danes je šlo zares, imeli smo trening, regeneracijo. Popoldne pa smo malce zbistrili misli v levjem parku. Včeraj in danes so se namreč igralci še vedno pogovarjali zgolj o nogometu, tudi po tem pa se vidi, koliko so pri stvari. Večina jih je celo še enkrat gledala tekmo," je razkril selektor. "Naredili smo korak naprej pri razvoju ekipe. Včasih smo izgubljali takšne tekme, zdaj jih zmagujemo. Združili smo Slovenijo. Kolikor informacij dobivam od pravih nogometnih prijateljev, smo jim pripravili pravo veselje," je še dodal.
Iz Johannesburga,