Nemški navijači so navdušeni. Foto: Reuters
Nemški navijači so navdušeni. Foto: Reuters

Sobotno uničenje gavčev s 4:0 je prišlo manj kot teden dni po "razdejanju", ki ga je proti nemočnim Angležem v Bloemfonteinu (1:4) pustil nemški stroj Joachima Löwa. Sicer po navadi pretirano kritični nemški časopisi so se povsem "razpustili", (pretiranih) hvalnic ne zmanjka: "Hvala, vi heroji!" piše na naslovnici Bilda. "Neverjetno! Nemčija premagala Argentino s 4:0. Štiri proti Nič!"

"Ena najboljših predstav Nemčije, kar sem jih videl"
Po navadi z ničemer zadovoljni kolumnist Günter Netzer, nekdanji reprezentant, se ni mogel več zadrževati: "To je bila več kot zmaga, to je bil prikaz popolne prevlade. Ena najboljših predstav Nemčije, kar sem jih kdaj koli videl." Netzer je priznal zmoto, ker je dvomil o napadalnem dvojcu Klose-Podolski: "Nikoli si ne bi mislil, da bosta na SP-ju odigrala na takšni ravni."

Klinsi pohvalil svojega naslednika
Jürgen Klinsmann
, nekdanji reprezentančni napadalec in selektor na SP-ju 2006: "Ekipa se zelo zabava in to je osnova za atraktiven nogomet - Jogi (Löw, op. a.) opravlja izredno delo." Milijoni navijačev so preplavili ulice med tekmo, več kot 350.000 si jih je tekmo ogledalo na velikih zaslonih pred Brandenburškimi vrati v Berlinu. "4:0 proti Argentini ni le pokazatelj izjemne nemške premoči, temveč tudi Löwove izjemne taktike. Maradona je deloval kot revolveraš, za katerim so že najboljša leta," razmišlja kolumnist Süddeutsche Zeitunga Thomas Hummel.

"Sanjsko moštvo"
"Sanjsko moštvo," piše frankfurtski Allgemeine Zeitung in dodaja: "Vsa Nemčija je podivjala po teh neverjetnih zmagah nad Anglijo in zdaj Argentino. Vsakega, ki bi pred tremi tedni napovedal takšne igre in zmage s takšnimi izidi, bi označili za brezupno naivnega nogometnega novinca. Löwovo moštvo je proti Argentini dokazalo, da ima svetovne odlike."

Müller od navijača do zvezde
Welt am Sonntag: "Naslov je zdaj na dosegu rok. S pogumom in močjo nemški nogometaši trkajo na vrata raja. Slogan 'Mi smo Nemčija' smo, zahvaljujoč Klinsmannu, odkrili pred štirimi leti, zahvaljujoč njegovemu nasledniku Löwu pa ljubezen do nogometa znova odkrivamo." Njihov kolumnist Stefan Frommann dodaja, da je 20-letni napadalec Thomas Müller, novi nemški zvezdnik, še pred štirimi leti pot "elfa" do tretjega mesta na domačem SP-ju spremljal z drugimi navijači na "navijaški milji".