David Villa je na tem prvenstvu zabil že pet golov. Foto: EPA
David Villa je na tem prvenstvu zabil že pet golov. Foto: EPA
Mesut Özil
Mesut Özil je eno izmed največjih odkritij tega svetovnega prvenstva. Foto: EPA

Nemški mediji vidijo ključ do zmage v obrambi nad prvim strelcem SP-ja Davidom Villo. Bild se sprašuje: "Ali Španci ne vedo, da smo prizemljili angleško raketo Wayna Rooneyja in argentinskega heroja Lionela Messija," in poziva svoje branilce: "Začarajte njihovega Super-Villo."

Ugibajo, ali bodo nad novim članom Barcelone bdeli Friedrich, Mertesacker in Lahm, ki pravi: "Če bomo igrali kot ekipa, lahko zaustavimo Villo." Friedrich kot odločilen vidi spopad v zvezni vrsti: "Moramo ustaviti podaje njihove zvezne vrste proti Villi, to pa bo glavna naloga Schweinsteigerja in Khedire." Selektor Joachim Löw zatrjuje, da bo tako kot do zdaj igra elfa napadalna.

Analize, razprave recenzije ... prenehajmo s tem
Tudi v Španiji so vse naslovnice namenjene današnjemu polfinalu. Marca pod naslovom "Danes se bo ponovila zgodovina" upa na ponovitev finala Eura izpred dveh let. "To je najboljša generacija, ki smo jo kadar koli imeli. Analize, razprave, recenzije ... prenehajmo s tem. Pripravljeni smo, kot da bo to zadnja tekma, ki jo bomo gledali v življenju. Uživajte, ne glede na rezultat," piše Marca, njen kolumnist pa dodaja: "Pel bom 'Vsi na Camp Nou' za Xavija, Busquetsa in Piqueja, plesal bom sevillanas za Ramosa in Navasa, zaradi Inieste bom šel na dopust v Albacete ... Vse za 23 herojev."

Razorožimo nemške Panzerje
Z velikimi besedami razmetava tudi As: "Od tod do večnosti. Čakali smo desetletja, danes se začenja slavje. Moramo razorožiti nemške Panzerje." Čustva kar kipijo: "Približuje se nam neponovljiv trenutek. Morda je celo bolje, da nas igralci ne vidijo in ne vedo, kaj se dogaja v Španiji. Zastave, ki cvetijo na naših balkonih, pričakovanje, ki nas ubija, in vulkan, ki se v nas kuha, bi jih zagotovo vznemirili. A ta generacija ne pozna strahu. Oni so talentirani, igrajo nogomet in se zabavajo."

Na koncu As dodaja: "Oni imajo jabulani in Özila, mi pa več talenta in Villo."