Fabio Capello se je razburjal zaradi predstave svojih varovancev, a italijanski lisjak zagotovo najmočnejše adute hrani za svetovno prvenstvo. Foto: EPA
Fabio Capello se je razburjal zaradi predstave svojih varovancev, a italijanski lisjak zagotovo najmočnejše adute hrani za svetovno prvenstvo. Foto: EPA
Ledley King in Peter Crouch
Ledley King in Peter Crouch - angleška strelca v 1. polčasu. Foto: EPA

3:1 nad Mehiko niso navdušili domače (strokovne) javnosti, ki je enotna: "Capella čaka še veliko dela."

Spodaj so ocene tekme nekaterih najuglednejših otoških nogometnih komentatorjev.

Brian Woolnough, Daily Star: Ko so angleški reprezentantje odtekli častni krog in se poslovili od navijačev, se je na Wembleyju vrtela pesem skupine Take That 'Vladaj svetu'. A resnici na ljubo, ni bila najbolj na mestu. Če se bo Capellovo moštvo tako branilo v Južnoafriški republiki, bo imelo veliko težav že z uvrstitvijo v osmino finala. Anglija je še daleč od srečnega konca svetovnega prvenstva. Zatorej, fantje, veliko sreče, saj jo boste potrebovali.

Steven Howard, The Sun: Fabio Capello je z zmajevanjem z glavo in namrščenim obrazom dal jasno vedeti, da ni bil zadovoljen, čeprav je semafor kazal 2:0. Najbrž se je spraševal, ali gleda isto moštvo, ki se je sprehodilo skozi kvalifikacije.

Sam Wallace, The Independent: Fabio Capello ni prvi angleški selektor, ki se na predvečer svetovnega prvenstva sprašuje, zakaj mu njegovo moštvo dela več težav, kot pa ponuja rešitev. Glavno vprašanje zato ostaja, ali bo Capellu uspelo v 19 dneh do tekme z ZDA odpraviti vse pomanjkljivosti.

Henry Winter, Daily Telegraph: Če Steven Gerrard ne bo prevzel vidnejše vloge na sredini igršča in če se Anglija ne bo naučila zadržati žoge, potem se Capello lahko kar poslovi od naslova svetovnega prvaka.

Oliver Holt, Daily Mirror: Anglija je bila videti dobro v napadu, medtem ko je manjkal navdih na sredini igrišča. Tudi obramba ni delovala najbolje. Od igralcev velja pohvaliti Thea Walcotta, Petra Croucha in Glena Johnsona.

John Dillon, Daily Express: Če je to rezultat priprav na visoki nadmorski višini v Avstriji, potem imamo problem. Zagotovo je Anglija v Južni Afriki ne bo odnesla tako poceni kot proti precej brezobzirni latinskoameriški reprezentanci.

Richard Williams, Guardian: Angliji je proti Mehiki manjkala odločnost Johna Terryja, dinamičnost Ashleyja Cola, povezljivost Franka Lamparda in domišljija Joea Cola.