Prvi zvezdnik Portugalcev Cristiano Ronaldo je na igrišče stopil šele v 62. minuti. Foto: Reuters
Prvi zvezdnik Portugalcev Cristiano Ronaldo je na igrišče stopil šele v 62. minuti. Foto: Reuters

Mozambik je imel najlepšo priložnost za prvi zadetek. Močan strel Hagyja v 40. minuti je zadel vratnico. Na stadionu Wanders pred okoli 30 tisoč bučnimi navijači so varovanci Carlosa Queiroza odpor "črnih mamb" strli šele v drugem polčasu. Prvi gol je v 52. minuti po podaji Deca zadel Danny, ki se je izognil prepovedanemu položaju in brez težav zadel za vodstvo. Dva zadetka je prispeval Hugo Almeida (74. in 83. minuta).


Zadnjih 15 minut je prvič, odkar je decembra lani utrpel poškodbo, zaigral tudi Pepe. "Pred tekmo sem bil precej nervozen, kot da me čaka prva tekma v mojem življenju," je povedal po koncu tekme.

Portugalska bo prvo tekmo na SP-ju igrala 15. junija proti Slonokoščeni obali, v skupini G pa jo nato čakata še dvoboj s Severno Korejo in Brazilijo.

Iniesta zaprosil za menjavo
Španija je na prijateljski tekmi s Poljsko do vrha napolnila gol nasprotnikov. Kljub prepričljivi zmagi pa nekaj skrbi povzroča Andres Iniesta, ki je v 39. minuti zaprosil za menjavo zaradi težav s stegenjsko mišico. Športni direktor španske nogometne zveze Fernando Hierro je izjavil, da je do menjave prišlo iz previdnosti.

PORTUGALSKA - MOZAMBIK 3:0 (0:0)
Danny 52., Almeida 75., 83.

ŠPANIJA - POLJSKA 6:0 (2:0)
Villa 12., Silva 15., Alonso 52., Fabregas 59., Torres 76., Rodriguez 81.