Aleksandra Radosavljeviča mraz ne moti. Foto: MMC RTV SLO
Aleksandra Radosavljeviča mraz ne moti. Foto: MMC RTV SLO
Marko Šuler
Marko Šuler meni, da je malo napetosti dobrodošle. Foto: MMC RTV SLO

Nepogrešljivi vezist v slovenski izbrani vrsti se ne boji nizkih temperatur, ki so v zadnjih dveh dneh zajele Johannesburg. Tudi v petek zvečer naj bi se gibale okoli ničle, kar pomeni, da bodo razmere povsem drugačne kot v nedeljo na tekmi proti Alžiriji v Polokwaneju, ko je sonce ogrelo zrak na 25 stopinj Celzija. Po tekmi so slovenski nogometaši poudarjali, da se v vročini niso najbolje znašli.

"Gotovo so ZDA favorit na tej tekmi, zavedamo pa se tudi, da smo mi dovolj kvalitetna ekipa, da je to turnir in da smo lahko boljši. Po prvi tekmi ni bilo evforije, že v garderobi se je umirilo," je razložil "Rade".

Šuler: "Imajo podobno igro kot mi"
"Malo nas zebe, drugače pa je v redu. Trening je bil malo intenzivnejši kot včeraj. Vadba je bila osredotočena predvsem na nas, nekaj stvari pa je bilo prilagojenih tudi Američanom. Malo napetosti je, a je ta dobrodošla," je sredin trening v studiu TV Slovenija opisal Marko Šuler, ki je tako kot vedno hitro pozabil na napako ob koncu srečanja proti Alžiriji. Poudaril je, da ga takšne stvari še dodatno utrdijo in ne puščajo negativnih posledic.

"Imajo podobno igro kot mi. Njihova glavna orožja so predložki z bočnih položajev, treba je paziti tudi na drugo "linijo" in prekinitve," je dodal koroški branilec.

Pomočnik selektorja Matjaža Keka Milan Miklavič je ameriško reprezentanco označil za najbolje fizično pripravljeno ekipo na tem prvenstvu.
Slovenski nogometaši bodo zelenico na stadionu Ellis Park preizkusili v četrtek ob 15.15.
Iz Johannesburga,