Slovenski nogometaši so se na treningu znova tudi zabavali. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski nogometaši so se na treningu znova tudi zabavali. Foto: MMC RTV SLO
Aleksander Radosavljevič, Samir Handanovič, Tomaž Kavčič, Matjaž Kek in Boštjan Gasser
Aleksander Radosavljevič, Samir Handanovič, Tomaž Kavčič, Matjaž Kek in Boštjan Gasser na novinarski konferenci. Foto: MMC RTV SLO

Ta se je zdaj umiril, zato reprezentantom tokrat ni bilo treba na glavo povezniti kape, kakor so nekateri storili včeraj. So pa trenirali v dolgih hlačah, ki jih v torkovi "burji" niso imeli. Znova je s soigralci treniral tudi Rene Krhin, ki si je v ponedeljek obnovil poškodbo gležnja. Čeprav ni oddelal celega treninga, naj bi bil pripravljen za petkovo tekmo proti ZDA.

Na novinarski konferenci so spregovorili selektor Matjaž Kek, Samir Handanovič, Aleksander Radosavljevič in pomočnik trenerja Tomaž Kavčič.
"Smo samozavestni in hrabri"
Američani zavračajo vlogo favorita. "To je njihov problem. Jaz gledam Fifino lestvico in lanski Pokal konfederacij. Vemo pa tudi, česa smo mi sposobni. Dali bomo vse, kar bo potrebno. Pomembno je, da mi naredimo vse in odigramo tekmo po naših zmožnostih," je povedal Kek, še pred tem pa poudaril, da je razpoloženje v slovenski izbrani vrsti odlično.

"Vesel sem, da so fantje z veseljem sprejeli nov izziv in so povsem v pričakovanju tekme. Za take tekme živiš. Naša želja je drugi krog, mogoče bomo naredili že po drugem krogu senzacijo vseh senzacij in se uvrstili naprej. Reakcija igralcev po zmagi nad Alžirijo je bila fantastična. Smo samozavestni, hrabri in pozitivno razmišljamo. Igralcev nedeljska zmaga ni ponesla v oblake. Zavedajo se veličine ZDA, a hkrati razmišljajo o sebi," je dejal slovenski selektor, ki je na začetku novinarske konference najprej čestital zaposlenim na Nogometni zvezi Slovenije za zmago na tekmi proti novinarjem.
Sklenil je, da reprezentanci ni bilo nič podarjenega in da je še vedno pripravljena na trdo delo.
"Sarma": Pomembno je, koliko si kdo upa
Kavčič, ki si je v živo ogledal sobotno tekmo med Anglijo in ZDA v Rustenburgu, je ameriško izbrano vrsto opisal kot disciplinirano ekipo. "Obrambo imajo dobro "poštimano", toda ne vem, katera ekipa tega na tem "mundialu" nima," je razmišljal Kavčič, ki na petkovem spektaklu na Ellis Parku ne pričakuje pretepanja, temveč le trdo in agresivno tekmo.
Handanovič je na podobno vprašanje odgovoril, da imajo Američani tri, štiri igralce, ki so visoki 190 cm, tako kot jih ima tudi Slovenija: "Prerivanje je na vsaki tekmi. Ni pomembno, koliko je kdo visok, pomembno je, koliko si kdo upa. Oni pravijo, da je točka njim dovolj, mogoče je tudi za nas."

Iz Johannesburga,