Čestitka Matjaža Keka Milivoju Novakoviču za 31. rojstni dan. Foto: MMC RTV SLO
Čestitka Matjaža Keka Milivoju Novakoviču za 31. rojstni dan. Foto: MMC RTV SLO
Robert Koren in Boštjan Gasser
Pozdrav kapetana reprezentance Roberta Korena in tehničnega vodje reprezentance Boštjana Gasserja. Foto: MMC RTV SLO
Milivoje Novakovič in Matjaž Kek
Matjaž Kek o Novakoviču: "Zanj se ne bojim. Pomemben je motiv in ta je pri njem velik." Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek čestital in nagovoril

Manjkala je že prej napovedana sedmerica Samir Handanovič, Boštjan Cesar, Valter Birsa, Bojan Jokič, Marko Šuler, Zlatan Ljubijankič in Dejan Kelhar ter seveda Rene Krhin, ki ga v soboto čaka finale Lige prvakov z Interjem. Četrti vratar Jan Koprivec ostaja v rezervi in ga bodo vpoklicali po potrebi.


Kek: Delo, delo, delo
Nogometaši so se zbrali ob 17. uri, nato pa so se ob 17.40 iz hotela sprehodili do Športnega centra Pohorje, kjer imajo na voljo dve odlično pripravljeni igrišči. Še pred začetkom treninga je selektor Matjaž Kek čestital Milivoju Novakoviču za 31. rojstni dan, ki ga praznuje prav danes, nato pa takoj pokazal, da ga zanima le delo, delo in še enkrat delo.

Čim prej ujeti ritem
Kek je tudi vesel, da se je po šestih mesecih čakanja in načrtovanja končno spet začelo zares: "Veseli me, da smo se vrnili v stanje, ki je bilo novembra. Pogrešal sem to, da se govori o igrišču in stroki. Katar je bil le en velik cirkus, nič drugega. Prihodnji dnevi bodo pomembni in tudi "pisani" zaradi vseh obveznosti, ki nas čakajo. Čim prej moramo ujeti ritem."

Testi pri nekaterih katastrofalni
Nad trenutno "kondicijo" nekaterih članov reprezentance ni bil navdušen: "Nekateri so pod vodo oziroma se že utapljajo. Kar se "fizike" tiče, sem že prej poudarjal, da bo težko kaj popraviti." Ob uvodnem nagovoru nogometašev na igrišču je tudi njim dal vedeti, da z njimi ne bo ravnal v rokavicah: "Testi pri enih so katastrofalni. Katastrofalni!"

V pogovoru z novinarji je sicer pohvalil Daliborja Stevanoviča, ki je bil dolgo časa poškodovan, tudi Aleksander Radosavljevič in Mirnes Šišič sta po njegovih besedah po koncu grškega prvenstva na individualnih treningih dobro delala.

Burgiču za "nagrado" lažji trening
Po prilagojenem programu so poleg "Nove", ki je imel zaradi manjših težav s prepono 50-minutni individualni trening, trenirali še kapetan Robert Koren, Suad Filekovič, Tim Matavž in Miran Burgič, ki je "lažji" trening dobil kot nagrado za izjemno včerajšnjo predstavo v švedskem prvenstvu. V dresu AIK-a Solne je Atvidabergu ob zmagi s 4:1 zabil kar tri gole. Predsednika Nogometne zveze Slovenije Ivana Simiča v Mariboru ni bilo.

Že prišlo do prve spremembe - med fizioterapevti
Že zdaj pa je prišlo do spremembe v zdravniškem taboru slovenske vrste. Zaradi družinskih razlogov je bil namreč sodelovanje primoran odpovedati fizioterapevt Gianfranco Borca (ob njem sta v reprezentanci fizioterapevta še Tomaž Šavnik in Khalid Nasif). Zamenjal ga bo Miran Kovačič iz Domžal, ki je bil sicer - prav zaradi možnosti, da se komu kaj nenapovedanega pripeti - ves čas "v pripravljenosti" za pomoč izbrani vrsti.


Matjaž Kek čestital in nagovoril