Samir Handanovič je bil v ospredju  zanimanja alžirskega dvojca. Foto: MMC RTV SLO
Samir Handanovič je bil v ospredju zanimanja alžirskega dvojca. Foto: MMC RTV SLO
Ahmed Lakrout in Samir Handanovič
Samir Handanovič v soboto ni stal med vratnicami, saj je Matjaž Kek preizkusil Jasmina Handanoviča in Aleksandra Šeligo. Foto: MMC RTV SLO
Azzedine Berarma in Samir Handanovič
Slovenija se bo z Alžirijo pomerila v nedeljo, 13. junija, ob 13.30. Foto: MMC RTV SLO
Azzedine Berarma, Ahmed Lakrout in Aleš Potočnik
Aleš Potočnik (desno) je postal Alis Botochnak. Foto: MMC RTV SLO

Pred sobotno tekmo v Brunicu med Slovenijo in Südtirolom sta na terasi poleg igrišča za trening med slovenskimi novinarji in četverico nogometašev, ki so počivali, postopala dva "gosta" iz Alžirije. Ahmed Lakrout (desno na prvi fotografiji) je novinar nogometnega časnika Le Buteur in zanj spremlja dogajanje v tem športu v Italiji. Azzedine Berarma (v sredini), ki si je trening Slovencev ogledal že v prejšnjih dneh, pa živi v Trentu in je trener vratarjev pri mladinskih selekcijah italijanskega četrtoligaša Mezzocorona. Pomaga tudi pri nekaterih drugih klubih.

Delal tudi z zdajšnjim selektorjem
Berarma, ki je v Italijo prišel leta 1992 in od takrat sodeloval s številnimi moštvi, je kot mladenič branil za enega najboljših alžirskih klubov Entente de Setif. V karieri je zbral 18 nastopov v prvi ligi, štiri leta pa je bil čuvaj vrat v drugi ligi. Entente de Setif je med letoma 2004-2007 vodil zdajšnji selektor Alžirije Rabah Sadan, leta 2006 je z njim delal tudi Berarma. Da gre za pomemben klub v 35-milijonski državi, pričajo podatki, da je letos osvojil alžirski pokal, bil lani alžirski prvak, leta 2007 pa celo zmagovalec arabske lige prvakov.

Berarma se je v pogovoru z nami pohvalil, da je ravno njegov "kolega" Lakrout "odkril" obetavnega vezista Djamela Mezbaha, ki trenutno igra v Lecceju, in ga priporočil strokovnemu štabu alžirske reprezentance.

Pravi obraz naj bi pokazali proti Katancu
Alžirci, ki se bodo na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki s Slovenci pomerili 13. junija v Polokwaneju, so v petek visoko izgubili na prijateljski tekmi v Dublinu proti Irski (0:3). Opazovalca priprav slovenske izbrane vrste na Južnem Tirolskem sta nam povedala, da ju poraz ne skrbi preveč. Selektor Sadan naj bi še vedno veliko eksperimentiral in ga zanimajo predvsem posamezni igralci, in ne še toliko ekipa. Ta naj bi bila "prava" na zadnji prijateljski tekmi 5. junija v Nürnbergu proti Katančevim Združenim arabskim emiratom.

Krhin med strelci
Lakrout je v poročilu s tekme Slovenija - Südtirol, ki je bilo objavljeno na spletni strani omenjenega časnika, med drugim zapisal, da so slovenski novinarji presenečeni, da v Brunicu ni alžirskega oglednika in da nekateri menijo, da to nekdo očitno opravlja zelo diskretno. Alžirski novinar si je v novici privoščil tudi tri simpatične napake, saj je drugi zadetek na tekmi, ki ga je v resnici dosegel Robert Koren, pripisal Reneju Krhinu, selektorja Keka označil enostavno kot Matjaza, novinarja TV Slovenija Aleša Potočnika, ki ga je prosil za izjavo, pa preimenoval v Alisa Botochnaka.

Krajši pogovor je opravil tudi z vratarjem Samirjem Handanovičem. "Sarma" mu je povedal, da imajo Slovenci v Brunicu odlične razmere za priprave in da je morala v ekipi na visoki ravni. "Poraz Alžirije z 0:3 proti Irski za nas ne pomeni absolutno nič. Ta poraz ne kaže dejanskih sposobnosti vaše reprezentance," je še dodal Handanovič.

Keka še vedno zanima predvsem Slovenija
Selektor Matjaž Kek je na novinarski konferenci na vprašanje alžirskega novinarja, ali je spremljal tekmo med Alžirijo in Irsko, odvrnil, da ima podatkov o vseh tekmecih dovolj, a da se v tem trenutku še vedno osredotoča na svojo ekipo. Počasi pa bo tudi on začel razmišljati o vseh treh tekmecih na svetovnem prvenstvu.

Iz Brunica