Špela Vehar se bori, da bo na finalni tekmi 5. junija zaigrala za ekipo Juga. Sašo Hribar vsekakor navija zanjo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Špela Vehar se bori, da bo na finalni tekmi 5. junija zaigrala za ekipo Juga. Sašo Hribar vsekakor navija zanjo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kdo gre v Afriko?, resničnostni šov

Na TV Slovenija je bila v četrtek ob 20. uri prva od devetih oddaj humanitarnega resničnostnega šova Kdo gre v Afriko. Spoznali smo 13 kandidatov, oboževalcev nogometa, ki si seveda želijo zaigrati na finalni tekmi 5. junija v Celju in osvojiti čim več glasov gledalcev. Najboljša v ekipi Severa in Juga bosta odpotovala v Južno Afriko in v živo gledala boje svetovnega prvenstva v nogometu.

Da je svetovno prvenstvo čas, ko moški potrebujejo svobodo, dokazuje Adisova izjava. Svojemu dekletu je že naročil, naj mu da en mesec mir. V uvodni oddaji je bil zelo opazen Janž, ki ni le spreten z žogo, ampak tudi z jezikom. Na koncu sta s Hribarjem celo "odrapala" eno pesem. Posebna pohvala pa gre 20-letni Špeli iz Žirov, ki ima ambicije, da postane prva ženska, ki bi vodila studio Lige prvakov. Med moškimi se je odlično znašla in napredovala v 2. krog.

Za uvod smo spremljali zakulisje dogajanja v ekipi Jug. Njihove priprave skrbno spremlja komentator TV Slovenija Igor E. Bergant, ki je uvodoma dejal: "Iščemo ljudi s srcem, ki se bodo neizprosno spopadli s severnjaki!" V nadaljevanju je blestel Hribar, kandidate 'učil', naj ne bodo preveč skromni, ko se primerjajo s svojimi kolegi (glej uvodni stavek), jih primerjal z znanimi nogometaši ter jim postavljal zelo nenavadna vprašanja, na primer: "Imaš doma kobilice?"

Že v petek ob 20. uri ne spreglejte druge oddaje Kdo gre v Afriko ...

Kdo gre v Afriko?, resničnostni šov