Arsene Wenger zaupa v svoje moštvo. Foto: EPA
Arsene Wenger zaupa v svoje moštvo. Foto: EPA
Emmanuel Adebayor
Wenger je potrdil, da bodo za obračun pripravljeni tudi branilca Bacary Sagna, Gael Clichy, vezist Mathieu Flamini in napadalec Emmanuel Adebayor. Foto: EPA
Ryan Giggs
Ryan Giggs bo z jutrišnjo tekmo postal šele osmi igralec v zgodovini Lige prvakov s 100 nastopi. Foto: Reuters

"Zelo tesno bo. Najpomembneje zame je, da igramo brez ročne zavore in prikažemo našo mladostno kakovost. Smo mlada ekipa, ampak lahko jih izzovemo in premagamo," v svoje moštvo po težkem izpadu iz FA-pokala proti Manchester Unitedu in pred 100. tekmo v Ligi prvakov na klopi topničarjev zaupa Arsene Wenger.

Fiori prvič po sezoni 2003/04?
Težave Milana so povezane zlasti z vratarji: prvič po sezoni 2003/04 in šele tretjič v zadnjih devetih letih (!) bo mogoče zaigral tretji vratar, 38-letni Valerio Fiori. Dida je zaradi poškodbe hrbta ostal doma, Željko Kalac pa ima poškodovan prst. A Carlo Ancelotti ga bo vseeno preveril, če je sposoben za igro.

Od "fantastičnih štirih" le dva od začetka?
Trener Barcelone Frank Rijkaard bo imel proti Celticu po pol leta znova na razpolago "fantastične štiri": Samuela Eto'oja, Ronaldinha, Thierryja Henryja in Lionela Messija, tokrat naj bi obsedela zadnja dva, priložnost na desni strani napada za Giovanija dos Santosa. Vendar pri Rijkaardu se nikoli ne ve.

Na treningu lahko le Ingla in Txiki
Na zadnjem treningu je bil tako skrivnosten, da sta mu lahko prisostvovala le podpredsednik kluba Marc Ingla in Barcelonin direktor za nogomet Txiki Beguiristain.

Celtic razmišlja o porazu iz 2004/05
Barca se vrača v škotsko prestolnico že drugič v sezoni, potem ko je imela v skupinskem delu opravka z drugim velikanom iz Glasgowa - Rangersi. Celtic, ki je letos dobil vse domače tekme v skupini D, upa na maščevanje poraza pred domačimi gledalci iz sezone 2004/05, ko so Katalonci slavili s 3:1. To je bila tudi njihova edina zmaga proti škotskim nasprotnikom na njihovem terenu od osmih poskusov.

United potuje v zanj prijetno Francijo
Manchester United, navdihnjen s prepričljivo zmago proti Arsenalu v FA-pokalu, se bo drugič zapored v osmini finala pomeril s francoskim nasprotnikom. Po Lillu (dve zmagi z 1:0) mu tokrat nasproti stojijo nogometaši Lyona. Zadnja njihova zmaga proti angleškim nasprotnikom sega v daljno sezono 1967/68, United je se je z desetih obiskov v Franciji le dvakrat vračal poražen.

Sreda ob 20.45:
CELTIC - BARCELONA
LYON - MANCHESTER UNITED
ARSENAL - MILAN
FENERBAHČE - SEVILLA

Povratne tekme bodo 4. marca.

Ž. K.