Navijači Fortune so sredi sodnikovega dodatka vdrli na igrišča in celo izrezali travo okrog bele točke. Foto: EPA
Navijači Fortune so sredi sodnikovega dodatka vdrli na igrišča in celo izrezali travo okrog bele točke. Foto: EPA
Maximilian Beister
Maximilian Beister je že v 25. sekundi načel mrežo Herthe. Foto: EPA

Prvo tekmo prejšnji četrtek je dobila Fortuna z 2:1. Na povratni tekmi je bilo zelo napeto, sodnik Wolfgang Stark je srečanje dvakrat prekinil. Najprej po uri igre, ko so navijači Berlinčanov na igrišče zmetali bakle. V 96. minuti so navijači gostiteljev vdrli na igrišče in šele po 20 minutah popolne zmede se je odigralo zadnjih 90 sekund sodnikovega dodatka.

Ben Hatira zadel, nato pa prejel rdeči karton
Na tekmi desetletja v Düsseldorfu se je zbralo kar 51.000 gledalcev, razpoloženje je bilo izjemno. Izbranci Norberta Meierja so začeli sanjsko, povedli so že v 25. sekundi. Ken Islö je podal do Maximiliana Beisterja, ki je z močnim strelom s 25 metrov ukanil Thomasa Krafta. Hertha je izenačila v 22. minuti, po prostem strelu Brazilca Ronnyja je bil z glavo natančen Änis Ben Hatira.

Prav Ben Hatira je zaradi drugega rumenega kartona na začetku nadaljevanja moral z igrišča. V 59. minuti je Fotuna izvedla protinapad. Thomas Bröker je podal z leve strani, srbski rezervist Ranisav Jovanović pa je z glavo s petih metrov zatresel mrežo. Pet minut pred koncem je izenačil Raffael z desnico s 13 metrov po podaji Adriana Ramosa.

V sedmih minutah sodnikovega podaljška so se dogajale neverjetne stvari. Gledalci so sredi tekmi vdrli na igrišče, Otto Rehhagel je svoje varovance poklical v garderobo, kjer so čakali 20 minut. Nato so le odigrali zadnjo minuto oin pol, sledilo pa je veliko slavje navijačev Fortune, ki so preplavili zelenico.

Dodatne kvalifikacije, povratna tekma:
FORTUNA DÜSSELDORF - Hertha 2:2 (1:1)
51.000; Beister 1., Jovanović 59.; Ben Hatira 22., Raffael 85.
RK: Ben Hatira 54.

Fortuna Düsseldorf: Ratajczak, Levels, Langeneke, Lukimya, van den Bergh, Bodzek, Fink, Bröker, Ilsö (46./Jovanović), Lambertz (90./Juanan), Beister (77./Matuschyk).

Hertha: Kraft, Janker (72./Ebert), Hubnik, Mijatović, Kobiašvili, Niemeyer, Ronny (94./Bastians), Rukavytsya (72./Ebert), Raffael, Ben-Hatira, Ramos.

Sodnik: Wolfgang Stark


Prva tekma:
HERTHA - FORTUNA DÜSSELDORF 1:2 (1:0)
68.041; Hubnik 19.; Bröker 64., Ramos 71./ag