Krvnika Barcelone: Sulley Muntari in Kevin Prince Boateng. Foto: EPA
Krvnika Barcelone: Sulley Muntari in Kevin Prince Boateng. Foto: EPA

Za zmago na tovrstnih tekmah moraš imeti sijajne navijače, odličen stadion, bogato zgodovino in tradicijo. Ta klub ima izvrstno tradicijo, ki jo vsi spoštujejo. Uspela nam je perfektna tekma. Ne želim izpostaviti nobenega igralca, ker so vsi svojo nalogo na zelenici opravili z odliko.

Adriano Galliani
Massimiliano Allegri
Trener Milana Massimiliano Allegri je svoje varovance odlično pripravil na boj z Barcelono. Časa za proslavljanje velike zmage ni, že v nedeljo Milan čaka mestni derbi z Interjem. Foto: EPA

Vodilni gol nas je šokiral. Vseeno verjamemo v lastno ekipo in v uspeh na našem terenu. Povratna tekma bo zgodba zase. V celoti verjamemo, da lahko rezultat spreobrnemo sebi v prid.

Jordi Roura
Carles Puyol
Carles Puyol je v drugem polčasu po trku z Giampaolom Pazzinijem nekaj časa igral z obližem, ki pa ga je po zapravljeni priložnosti v 85. minuti jezno odvrgel. Foto: EPA

Tu ni nobenih izgovorov. Za poraz ni kriva igralna površina, smola, sodnik, nič. Moramo trdo delati in na povratni tekmi udariti nazaj!

Gerard Pique
Nogometaši Barcelone
Nogometaše Barcelone na povratni tekmi čaka ogromno dela, če se želijo uvrstiti v četrtfinale letošnje Lige prvakov. Foto: EPA

Milančani so z izjemno predstavo ustavili nalete Kataloncev, še posebej so se izkazali v vezni liniji, kjer je blestel Riccardo Montolivo. Gostitelji so Xaviju Hernandezu in Andresu Iniesti preprečili globinske podaje glavni nevarnosti za vrata Christiana Abbiatija, Lionelu Messiju.

Prekinjen niz 132 tekem
Barcelona tekme z več kot zadetkom razlike ni izgubila vse od januarja 2011, ko je klonila v španskem kraljevem pokalu proti Real Betisu (3:1). Od takrat je odigrala 132 uradnih tekem. Nazadnje je v Ligi prvakov izgubila z več kot golom razlike v polfinalu leta 2010, ko je Katalonce na stadionu Guiseppe Meazza s 3:1 odpravil Inter pod taktiriko Joseja Mourinha.

Argentinec je bil popolnoma neviden, nikakor ni našel poti mimo robustnih domačih branilcev, njegovo ekipo sta pokopala zadetka Kevina Princea Boatenga in Sulleyja Muntarija, ki je prvi nastop v Ligi prvakov kot nogometaš Milana ovekovečil z zadetkom. Zadnji, ki mu je to uspelo v Milanovem dresu, je bil Zlatan Ibrahimović.

Gallianiju všeč pristop in značaj ekipe
"Za zmago na tovrstnih tekmah moraš imeti sijajne navijače, odličen stadion, bogato zgodovino in tradicijo. Ta klub ima izvrstno tradicijo, ki jo vsi spoštujejo. Uspela nam je perfektna tekma. Ne želim izpostaviti nobenega igralca, ker so vsi svojo nalogo na zelenici opravili z odliko. Igralci so pokazali odločnost, všeč sta mi bila pristop in značaj ekipe," je bil po tekmi navdušen podpredsednik kluba Adriano Galliani. Ta je zmago posvetil klubskemu predsedniku Silviu Berlusconiju, ki je klub prevzel 20. februarja 1986. "Danes mineva 27 let, odkar je Silvio Berlusconi predsednik Milana. Vemo, komu se moramo zahvaliti. Milan je povzdignil v sam svetovni vrh, zato zmago posvečam njemu," je še povedal.

Zvečer veselje, nato priprave na derbi
"Presrečen sem! V obrambi smo igrali izjemno, Barceloni nismo ničesar dovolili," je dejal Milanov trener Massimiliano Allegri in dodal: "Za tekmo mi ni bilo treba motivirati svojih varovancev, razložil sem jim le taktiko. Povratna tekma bo drugačna. Škoda, da nismo dosegli še tretjega zadetka. Če se želimo uvrstiti v četrtfinale, moramo na Camp Nouu pokazati enako intenzivnost kot nocoj. Barca nam je v prvem delu po krilih povzročila ogromno preglavic, a ostali smo zbrani in veselimo se uspeha." V Milanovi slačilnici so si nogometaši po tekmi dali duška, a zmago nad Barcelono bodo morali hitro pozabiti, saj jih že v nedeljo zvečer čaka mestni derbi z Interjem. "Zdaj se lahko poveselimo, a jutri že začenjamo priprave na derbi. Zmago posvečam predsedniku Berlusconiju, ki je Milanu vselej stal ob strani, tudi v najtežjih časih. Njegova podpora je za nas neprecenljiva," je sklenil Allegri.

Ambrosini: Barci določena igra ne leži
"Zgodovina nas uči, da Barceloni točno določena igra ne leži. Mi smo v obrambi strnili vrste in čakali na svoje priložnosti. To zmago smo si zelo želeli, vendar pa dela še nismo končali. Na Camp Nouu bomo morali biti še kako pazljivi. Če odideš v Barcelono branit izid, se ti to hitro maščuje. O tekmi v Barceloni bomo še razmišljali, zdaj pa se moramo pripraviti na nedeljski obračun z Interjem," pa je povedal zimzeleni Massimo Ambrosini, ki ima bogate izkušnje z igranjem v Ligi prvakov, saj je z Milanom dvakrat osvojil naslov evropskega prvaka (2003, 2007).

Vodilni gol jih je šokiral
"To ni bila naša najboljša tekma," je priznal pomočnik trenerja Tita Vilanove in začasni trener Barcelone, Jordi Roura. Nadaljeval je: "Čeprav smo imeli težave, menim, da izid ni pravičen. Milan si je ustvaril nekaj priložnosti in jih izkoristil, zaradi česar smo se znašli v zapletenem položaju. Že pred tekmo smo opozorili, da je gostovanje na San Siru zelo težko. Italijani so bili v obrambi zelo zbrani, dobro so se branili. Stežka smo prebijali obrambni zid." Nogometno javnost je razburil vodilni zadetek Milana, ki naj bi bil dosežen, potem ko je žoga v roko zadela kolumbijskega branilca Cristiana Zapato, a Roura ni iskal izgovorov. "Vodilni gol nas je šokiral. Vseeno verjamemo v lastno ekipo in v uspeh na našem terenu. Povratna tekma bo zgodba zase. V celoti verjamemo, da lahko rezultat spreobrnemo sebi v prid," je sklenil Roura.

Fabregas: Enostavno nismo igrali dobro
"Tekme nismo izgubili na majhnih detajlih. Enostavno nam je manjkala svežina v igri. Nismo si mogli priigrati pravih priložnosti, oni pa so igrali zelo zbrano in suvereno. To je pač Liga prvakov," je priznal Andres Iniesta, od katerega so navijači Barcelone pričakovali ogromno. "Poskrbeti moramo, da se bo povratna tekma razpletla drugače. Na vse ali nič moramo iti že od prvega sodnikovega žvižga," je še povedal Iniesta, ki nikakor ni našel poti mimo odličnih Ambrosinija in Montoliva. Nemočen je bil tudi Cesc Fabregas. "Fizično so bili močnejši in to nas je drago stalo. Smo Barca in vselej moramo kazati predstave na najvišji ravni. Enostavno nismo igrali dobro," je priznal nekdanji vezist Arsenala.

Pique: Tu ni nobenih izgovorov
"Najslabša stvar današnje tekme je rezultat. Nobena ekipa si ni priigrala veliko priložnosti. Zdaj je čas, da na krilih navijačev uprizorimo vrnitev in preobrat," je prepričan kapetan Barcelone Carles Puyol, ki je zaradi trka s Pazzinijem nekaj časa igral z obližem na glavi, v 87. minuti je naposled svoje mesto na zelenici prepustil Javierju Mascheranu. "Bili so bolj agresivni, za povratno tekmo se bomo morali izboljšati. Moramo verjeti v svojo ekipo, ne smemo obupati. Igrali bomo doma, pred svojimi navijači. Ne bomo kar tako obupali," je obljubil Puyol, njegov partner v obrambi Gerard Pique pa je še poudaril: "Tu ni nobenih izgovorov. Za poraz ni kriva igralna površina, smola, sodnik, nič. Moramo trdo delati in na povratni tekmi udariti nazaj!"

Za zmago na tovrstnih tekmah moraš imeti sijajne navijače, odličen stadion, bogato zgodovino in tradicijo. Ta klub ima izvrstno tradicijo, ki jo vsi spoštujejo. Uspela nam je perfektna tekma. Ne želim izpostaviti nobenega igralca, ker so vsi svojo nalogo na zelenici opravili z odliko.

Adriano Galliani

Vodilni gol nas je šokiral. Vseeno verjamemo v lastno ekipo in v uspeh na našem terenu. Povratna tekma bo zgodba zase. V celoti verjamemo, da lahko rezultat spreobrnemo sebi v prid.

Jordi Roura

Tu ni nobenih izgovorov. Za poraz ni kriva igralna površina, smola, sodnik, nič. Moramo trdo delati in na povratni tekmi udariti nazaj!

Gerard Pique