Sulley Muntari je zapečatil usodo Barcelone na prvi tekmi. Foto: Reuters
Sulley Muntari je zapečatil usodo Barcelone na prvi tekmi. Foto: Reuters
Kevin Prince Boateng
Kevin Prince Boateng je izkoristil "darilo" škotskega sodnika. Foto: Reuters
Lionel Messi in Riccardo Montolivo
Dvoboj Riccarda Montoliva in Lionela Messija. Milan je Argentinca dobro ustavil. Foto: EPA
Mario Balotelli
Mario Balotelli je tekmo spremljal v družbi dekleta Fanny Negueshe. Foto: EPA
Burak Yilmaz
Burak Yilmaz je v 12. minuti popeljal Galatasaray v vodstvo. Foto: EPA
Didier Drogba
Povratnik iz Kitajske Didier Drogba Galatasarayu ni uspel pomagati do zmage nad Schalkejem. Foto: Reuters

Katalonci so imeli pričakovano žogo več v posesti (65:35), a je bil Milan nevarnejši (6:2 streli v okvir vrat). Pot do zmage mu je "pomagal" tlakovati tudi škotski sodnik Craig Thomson, ki pred vodilnim golom Kevina Princea Boatenga v 57. minuti ni piskal očitne roke Cristiana Zapate.

Za lepo prednost Milana pred povratno tekmo v Barceloni je nato v 81. minuti poskrbel Sulley Muntari, ki je atraktivno zaključil "šolsko" akcijo po podaji Stephana El Shaarawyja.

Pobuda Barcelone, Milan prežal na protinapade
Že uvodne minute tekme so pripadle Barceloni, ki je imela žogo nekaj več v posesti, a pravega strela proti vratom Christiana Abbiatija ni sprožila. Na drugi strani je Milan v 16. minuti nevarno zapretil prek Kevina Boatenga, ki je po podaji s kota za las streljal mimo leve vratnice Victorja Valdesa. Tudi v nadaljevanju je bila (rahla) pobuda na strani Barcelone, vendar jo je Milan dobro ustavljal, hkrati pa prežal na protinapade. Obetavnim akcijam na obeh straneh pa je manjkala zadnja podaja, s katero bi katero izmed moštev prišlo do resne priložnosti za zadetek. Posest žoge je bila kar 67:33 v korist Kataloncev, ki so sprožili tudi strel več v okvir nasprotnikovih vrat (2:1).

Zapata z roko, Thomson nič, Boateng v polno
V 57. minuti je Milan povedel iz prve nevarne akcije v drugem polčasu. El Shaarawy je 30 metrov od vrat Barcelone priigral prekršek, kar je pomenilo prosti strel. Riccardo Montolivo je močno sprožil, žoga je na poti proti vratom v iztegnjeno roko zadela Zapato, tako da se je odbila naravnost na nogo Boatengu, ki je nato z diagonalnim strelom po tleh matiral Valdesa. Piščalka škotskega sodnika Craiga Thomsona je ostala nema, čeprav bi moral (bržkone) piskati roko. Protesti igralcev Barcelone so bili zaman.

Muntari zaključil šolsko akcijo Milana
Barcelona je neuspešno napadala za izenačenje. Uspešnejši je bil na drugi strani Milan, ki je v 81. minuti izpeljal izjemno akcijo za 2:0. Začel jo je Montolivo, ki je na desni strani kazenskega prostora našel Nianga. Ta je žogo podal na sredino, kjer jo je El Shaarawy dvignil na levo stran za Sulleyja Muntarija, ki jo je nato z volejem atraktivno poslal za hrbet Valdesa. Barceloni do konca ni uspelo prebiti izjemno disciplinirane obrambe Milana.

Yilmaz in Jones strelca v Carigradu
V drugi tekmi večera sta se Galatasaray in Schalke razšla brez zmagovalca (1:1). Domači so povedli v 12. minuti, ko je Burak Yilmaz na robu kazenskega prostora prejel podajo Selcuka Inana, nato pa s strelom pod prečko matiral Tima Hildebranda. Malo pozneje bi Hamit Altintop skorajda povišal na 2:0, a mu je veselje preprečila prečka. Schalke je izenačil v zadnjih sekundah prvega polčasa. V protinapadu je Jefferson Farfan z desne strani podal na rob kazenskega prostora, kjer je Jermaine Jones žogo "s prve" poslal pod prečko.

LIGA PRVAKOV

OSMINA FINALA, prve tekme


MILAN - BARCELONA 2:0 (0:0)
Boateng 57., Muntari 81.

Milan: Abbiati; Abate, Zapata, Mexes , Constant; Ambrosini, Montolivo, Muntari, Boateng; Pazzini (75./Niang), El Shaaraway (87./Traore ).

Barcelona: Valdes; Alves, Pique , Puyol (88./Mascherano), Alba; Xavi, Busquets , Iniesta; Fabregas (62./Sanchez), Messi, Pedro.

Sodnik: Craig Thomson (Škotska)



GALATASARAY - SCHALKE 1:1 (1:1)
Yilmaz 12.; Jones 45.

Galatasaray: Muslera , Nounkeu , Kaya, Sarioglu (83./Bulut), Altintop (66./Eboue), Inan , Melo, Riera, Sneijder (46./Amrabat ), Drogba, Yilmaz.

Schalke: Hildebrand, Höwedes, Matip, Kolašinac , Bastos, Höger , Jones , Draxler (84./Barnetta), Neustädter, Farfan, Huntelaar (75./Pukki).

Sodnik: William Collum (Škotska)

Povratni tekmi bosta 12. marca.


ARSENAL - BAYERN 1:3 (0:2)
Podolski 55.; Kroos 7., Müller 21., Mandžukić 77.

PORTO - MALAGA 1:0 (0:0)
Moutinho 56.

Povratni tekmi bosta 13. marca.

CELTIC - JUVENTUS 0:3 (0:1)
Matri 3., Marchisio 77., Vučinić 83.

VALENCIA - PARIS SG 1:2 (0:2)
Rami 90.; Lavezzi 10., Pastore 43.
RK: Ibrahimović 92./PSG

Povratni tekmi bosta 6. marca.

REAL MADRID - MANCHESTER UTD 1:1 (1:1)
Ronaldo 30.; Welbeck 20.

ŠAHTAR - BORUSSIA DORTMUND 2:2 (1:1)
Srna 31., Costa 68.; Lewandowski 41., Hummels 87.

Povratni tekmi bosta 5. marca.