Xavi Hernandez, ob odsotnosti poškodovanega Carlesa Puyola kapetan, je visoko dvignil superpokal. Foto: Reuters
Xavi Hernandez, ob odsotnosti poškodovanega Carlesa Puyola kapetan, je visoko dvignil superpokal. Foto: Reuters
Lionel Messi
Messi - zagotovo prvo ime superpokalnega "el clasica". Pri prvem golu je podal, nato pa sam dvakrat zadel. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Vsak dotik Ronalda z žogo so spremljali zvižgi gledalcev na Camp Nouu, ki pa so utihnili v 20. minuti, ko je madridska sedmica zadel za izenačenje. Foto: Reuters
Cesc Fabregas
Po pričakovanjih je najnovejši nakup Barcelone tekmo začel na klopi. Foto: Reuters
Karim Benzema
Benzema je igral dobro in podal pri prvem zadetku, drugega pa je dosegel sam. Foto: Reuters

Natančno 92.965 gledalcev na stadionu Camp Nou je videlo dinamično tekmo večnih tekmecev, ki je postregla tudi z nekaj grdimi prekrški in nervoznimi trenutki - najbolj vroče je bilo v sodnikovem podaljšku - predvsem pa s petimi zadetki. Barcelona je na 215. "el clasicu", že šestem v zadnjih štirih mesecih, desetič osvojila superpokal, kar ji je uspelo prvič v petih poskusih, ko ji je nasproti stal Real Madrid. Drugo tekmo v Barceloni so zaznamovali dva zadetka Messija in prvi nastop Cesca Fabregasa v dresu "Blaugrane", ob čemer je nekako zbledel prvi zadetek Cristiana Ronalda na Camp Nouu.

Real napadel, prvi zadel Iniesta
Real je tako kot v nedeljo, ko sta se rivala razšla z neodločenim izidom 2:2, krenil napadalno. Valdes je moral že v prvi minuti posredovati ob strelu Ronalda. Iker Casillas je moral posredovati v 13. minuti po lepi akciji Pedra, ki je podal pred gol do Messija, a je bil Argentinec za las prepozen, da bi žogo potisnil v gol. Kapetan kraljevega kluba je bil brez moči dve minuti pozneje, ko je Messi mojstrsko z globinsko podajo našel Andresa Iniesto, ki je sam krenil proti Casillasu in rutinirano zadel.

Lepe obrambe obeh vratarjev
Zmedo v obrambi Barcelone sta skoraj izkoristila Sami Khedira in Karim Benzema, ki sta poskrbela za kot, po katerem je osamljeni Benzema na vrhu kazenskega prostora streljal, žogo pa je v mrežo z rahlo spremembo smeri pospremil Ronaldo in dosegel svoj prvi zadetek na Camp Nouu. V naslednjem napadu Barcelone je Casillas s parado ubranil strel Pedra.

Prečka je v 26. minuti preprečila vodstvo Reala po strelu Ronalda, ob strelu Mesuta Özila v 29. minuti pa je žogo s prsti odbil Victor Valdes.

Pique s "petko" podal do Messija
V drugem delu prvega polčasa se je igra nekoliko umirila. Messi je svojo hitrost in spretnost dokazal v 37. minuti, ko je med dvema branilcema prvi prišel do žoge, nato pa streljal preveč po sredini v naročje Casillasa. Po kotu v 45. minuti je Gerard Pique v kazenskem prostoru s peto podal nazaj do Messija, ki je žogo dvignil nad Casillasa in popeljal Barcelono v vodstvo.

Ob polčasu je Khediro zamenjal Marcelo. Po prekršku Marcela nad Messijem je nekoliko zavrela kri, Ronaldo in Javier Mascherano sta prejela rumena kartona, Messi in Marcelo pa sta si izmenjala nekaj jeznih besed, zaradi česar je brazilski reprezentančni branilec porumenel.

Benzema Realu vlil upanje
Izid je poravnal Benzema po podaji iz kota, ko se je žoga odbijala od igralcev "belega baleta", francoski reprezentant pa jo je osem minut pred koncem rednega dela le spravil v mrežo gostiteljev. Po izenačujočem zadetku je v 82. minuti namesto Pedra strateg Barcelone Pep Guardiola v igri poslal Fabregasa, ki je ponos Katalonije okrepil v ponedeljek.

Messi postavil končni izid
Ko je že dišalo po podaljšku, je Fabregas podal do Messija, ki je našel Adriana, ta pa je z levega roba kazenskega prostora podal v sredino, kjer je Messi z volejem znova matiral Casillasa. Dve minuti pozneje je eden najboljših vratarjev na svetu malemu Argentincu preprečil hat-trick.

Zaušnice in ostre besede v sodnikovem podaljšku
V zadnji minuti sodnikovega podaljška je Marcelo grdo z obema nogama podrl Fabregasa in dobil rdeči karton, igralci ter osebje obeh moštev pa so izgubili živce, padlo je tudi nekaj zaušnic. Trener Madrida Jose Mourinho je enega izmed članov osebja Barcelone povlekel za uho, zaradi razburjanja pa je sodnik David Fernández Borbalán rdeč karton pokazal tudi Özilu, ki ga je v 78. minuti zamenjal Kaka, in Davidu Villi, ki je prav tako že sedel na klopi, saj ga je v 73. minuti zamenjal Adriano. Po nekajminutni prekinitvi se je tekma nadaljevala, a Real ni mogel spremeniti rezultata srečanja.

BARCELONA - Real Madrid 3:2 (2:1) *2:2
92.965: Iniesta 15., Messi 45., 88.; Ronaldo 20., Benzema 82.

* - izid prve tekme

Barcelona: Valdés ; Alves, Piqué, Mascherano , Abidal; Busquets ( 85./Keita), Xavi , Iniesta ; Messi , Pedro ( 82./Fabregas), Villa ( 73./Adriano).

Real Madrid: Casillas; Ramos , Pepe , Carvalho, Coentrão ; Di María ( 63./Higuain), Alonso, Khedira ( 46./Marcelo ); Benzema , Özil ( 78./Kaka), Ronaldo .

Sodnik: David Fernández Borbalán