Strelca dveh zadetkov za Inter: Diego Milito in Maicon. Foto: Reuters
Strelca dveh zadetkov za Inter: Diego Milito in Maicon. Foto: Reuters
Diego Milito
Milito je z glavo dosegel tretji zadetek Interja na tekmi. Foto: Reuters
Pedro Rodriguez
Za enega redkih svetlih trenutkov Barcelone je z golom v 19. minuti poskrbel Pedro Rodriguez. Foto: Reuters
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder je po odhodu iz madridskega Reala znova našel pravo formo. Po pol ure igre je rezultat hladnokrvno izenačil. Foto: Reuters
José Mourinho
Po tekmi José Mourinho ni mogel skriti veselja. Foto: Reuters

S tem so si Italijani priigrali lepo prednost pred povratnim srečanjem na Camp Nouu. S podobno predstavo lahko Barcelono izločijo iz Lige prvakov, a vse skupaj vendarle ni tako enostavno, kot se zdi. Navsezadnje je ponos Katalonije na svoji zelenici smrtonosen in domača zmaga z 2:0 vsekakor ni nedosegljiv cilj. Povratno srečanje bo torej prava poslastica!

Sodniška trojka nedorasla pomembnosti tekme?
Že v prvih 15 minutah je sodniška trojka poskrbela za dve sporni odločitvi. V 10. minuti je obetaven napad Diega Milita zaradi domnevnega prepovedanega položaja zaustavil stranski sodnik, dve minuti pozneje pa je Samuel Eto'o spretno odvzel žogo Seydouju Keitaju, a je tudi tokrat morebitno priložnost iz protinapada zaustavila sodniška trojka. Kamerunec si je zaradi ugovarjanja glavnemu sodniku prislužil še rumeni karton. Po uvodnih napakah so čez vse srečanje sledile še številne druge, sporne odločitve pa bodo nogometni poznavalci analizirali še nekaj časa ...

Inter napadal, zadela Barcelona
Takoj nato so domači nogometaši pritisnili na vrata Barcelone in prek Eto'oja z razdalje prvič na tekmi zapretili vratarju Victorju Valdésu. Ta je nevaren strel ubranil, odbite žoge pa Militu ni uspelo pospraviti v mrežo. Zapravljeno priložnost so varovanci Pepa Guardiole znali kaznovati, saj so že v naslednjem napadu povedli. Po levi strani je v kazenski prostor odlično prodrl Maxwell in ob slabem posredovanju domače obrambe žogo kot na pladnju dostavil Pedru Rodriguezu, ki je brez težav premagal vratarja Julia Césarja.

Zadetek Sneijderja vrhunec pritiska
Po Pedrovem zadetku so domači nogometaši pritisnili na plin in ekipo Barcelone potisnili povsem na njihovo polovico. Že v 22. minuti je Wesley Sneijder s sijajnim predložkom povsem samega pred golom našel branilca Lucia, ki je iz neposredne bližine žogo poslal čez gol. Štiri minute kasneje je še eno lepo priložnost zapravil Milito, v 30. minuti pa je stadion eksplodiral. Akcijo za gol je začel Maicon, žoga pa se je prek Eto'oja in Milita znašla pri Sneijderju, ki je povsem neovirano hladnokrvno premagal gostujočega vratarja.

Maicon in Milito do popolnega preobrata
V drugem polčasu so črno-modri ekspresno povedli. Znova je bil v napadu podjeten Milito, ki je zaposlil Maicona, ta pa se je pred vrati dobro znašel in Inter povedel v vodstvo. Barcelona je delovala precej nebogljeno, a si je kljub vsemu priigrala dve lepi priložnosti. V 53. minuti je z zvitim strelom domačega vratarja skoraj presenetil Lionel Messi, minuto kasneje je Césarja v obrambo s strelom z glavo prisilil Sergio Busquets. Po dobri uri igre pa so domači dosegli še tretji zadetek.

Eto'o je z desne strani pred vrata poslal predložek, Sneijder žoge z glavo ni najbolje zadel, njegovo napako pa je ob vratnici popravil Milito in domače navijače popeljal v delirij. Ob strelu za tretji gol je dišalo po prepovedanem položaju, a je zastavica stranskega sodnika ostala spuščena.

Katalonci napadali, a se ni izšlo
Nogometaši Barcelone kar niso mogli verjeti, da zaostajajo za dva zadetka, potem ko že vodili. Do konca tekme so poskušali premagati domačega vratarja in doseči še tako želeni drugi zadetek v gosteh, a jim vendarle ni uspelo. Imeli pa so nekaj zares fantastičnih priložnosti. V 77. minuti je Walter Samuel blokiral nevaren strel Pedra, takoj zatem je Césarju zapretil še Messi. Najlepšo priložnost pa je brez dvoma v 86. minuti zapravil Gérard Pique, ki je iz neposredne bližine sprožil proti vratom, a mu je veselje preprečil Lucio, ki je žogo izbil na golovi črti. Tekma polna zadetkov in čudnega sodniškega kriterija se je po štirih minutah podaljška končala.

Liga prvakov, polfinale, prvi tekmi:
INTER - BARCELONA 3:1 (1:1)
Sneijder 30., Maicon 48., Milito 61.; Pedro 19.
Inter: Cesar, Samuel, Lucio, Zanetti, Maicon (73./Chivu), Cambiasso, Motta, Milito (75./Balotelli), Sneijder, Pandev (56./Stanković), Eto'o.

Barcelona: Valdes, Puyol, Pique, Maxwell, Alves, Xavi, Keita, Busquets, Pedro, Ibrahimović (62./Abidal), Messi.
Povratna tekma bo 28. aprila.

Sreda ob 20.45:

BAYERN - LYON