Igralci Nafte proslavljajo vodilni gol Zorana Lesjaka. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Igralci Nafte proslavljajo vodilni gol Zorana Lesjaka. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Nusmir Fajić
Bošnjaški napadalec Nusmir Fajić je gostom povzročal kar nekaj težav. Nanj je pazil Aleksander Jerebic. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nafta
Steber domače obrambe Fabijan Cipot je takole dobil enega od zračnih dvobojev. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Fazanerija
Fazanerija je bila napolnjena do zadnjega kotička. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Pevnik
Trener Mure Robert Pevnik je moral priznati premoč strategu Nafte Stanku Preradoviću. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Milan Anđelković
Milan Anđelković je priboril zmago Olimpiji. Foto: www.nkolimpija.si

Nafta je povedla že v 4. minuti. Kot z leve strani je izvajal Arpad Vaš, nato pa je podaljšano žogo na daljši vratnici v mrežo pospravil Lesjak.

Fajićev strel za las mimo desne vratnice
Mura je v nadaljevanju prišla do priložnosti, vendar sta bila Damjan Bohar in Leon Horvat nenatančna. Na drugi strani je z okoli 30 metrov s presenečenjem poskusil Vaš. Horvat je malo pozneje gostujočega vratarja Aleša Ajleca ogrel s prostega strela. V zadnjih minutah prvega polčasa je Mura pritisnila proti Ajlečevim vratom in bila najbližje zadetku v 44. minuti, ko je Nusmir Fajić s prostega strela le za las zgrešil.

Fajić v prečko, Zelko v polno
V 50. minuti je Mitja Lotrič sam stekel proti Ajlecu, a je preveč okleval, tako da so njegov strel blokirali. Pet minut poznejeje je Lotrič s prostega strela podal na glavo Nusmirju Fajiću, ta pa je nato stresel prečko. Isti igralec je v naslednji akciji s podobnega položaja zgrešil vrata. V obdobju, ko je Mura prevladovala, je Nafta iz protinapada dosegla drugi zadetek. Vedran Vinko je prodrl po desni strani, nato pa mimo treh "murašev" podal na drugo stran, kjer je osamljeni Boštjan Zelko brez težav zatresel mrežo.

"Eterovićeva" žoga skakljala po prečki
V 80. minuti je Mate Eterović streljal z mrtvega kota, žoga pa se je dvakrat odbila po prečki. To je bila tudi najlepša priložnost domačih za izenačenje. Lendavčani so namreč do konca brez težav ubranili lepo prednost in se zasluženo veselili prve prvenstvene zmage v novi sezoni, medtem ko je Mura doživela prvi poraz. Še končna statistika, ki govori o rahli premoči gostov: posest žoge 48:52 in streli v okvir vrat 3:6.

Vuk in Zec kronala domžalsko premoč
Domžale so v Kranju hitro pokazale, kdo je gospodar na igrišču. V 15. minuti je domači vratar Žan Pelko po prostem strelu Marka Drevenška žogo odbil, do nje se je dokopal Slobodan Vuk in jo s petih metrov poslal v gol. Na 2:0 je v 26. minuti povišal Darko Zec, ki je bil najvišji po podaji s kota. Pelko je sicer žogo skorajda ustavil, a mu je na koncu zmanjkalo ravnotežja, tako da mu je ušla čez golovo črto. Se je pa Pelko izkazal v 38. minuti, ko je dobil dvoboj na "štiri oči" z Amerjem Krcićem.

Mojstrski zadetek Pekića
Domžale so povišale vodstvo v 74. minuti, in to z izjemnim golom Damirja Pekića. Mariborčan na delu v Domžalah je z okoli 20 metrov lobal Pelka, tako da je žoga končala v levem zgornjem kotu. Končni izid 0:4 je v 86. minuti postavil Ivan Knezović, ki je izkoristil podajo Maria Lucasa Horvata, nato pa z glavo matiral Pelka. Domžalčani so se s tretjo zaporedno zmago zavihteli na vrh lestvice.

Vršič se je odkupil za zgrešeno 11-metrovko
V obračunu moštev, ki sta bila pred tem krogom še brez zmage, je Hit Gorica Olimpiji gol zabila že v 6. minuti. Po prostem strelu Gorana Galešića je bil najvišji v skoku 21-letni in 190 cm visoki branilec Nejc Mevlja, ki je tako uspešno končal "šolsko akcijo". Olimpija je bila malo pozneje dvakrat blizu izenačenju. Najprej je projektil Aneja Lovrečiča stresel prečko, nato pa je Dare Vršič v 12. minuti zapravil še enajstmetrovko. Njegov poskus je zletel kakšen meter mimo vrat. Prekršek za najstrožjo kazen je prav nad njim napravil Miha Mevlja. Vršič se je za spodrsljaj odkupil v 43. minuti, ko je po dvojni podaji z Draganom Ćadikovskim zadel levi zgornji kot Vasje Simčiča. S tem je tudi utišal žvižge, ki so jih domači navijači namenili brezidejni igri zeleno-belih.

Anđelkoviću uspelo v drugem poskusu
Drugi polčas je minil brez pravega strela na gol vse do 72. minute, ko je Olimpija povedla. Po Vršičevi podaji s kota in gneči v goriškem kazenskem prostoru je Milan Anđelković v drugem poskusu spravil žogo za hrbet Simčiča. Gostje so do konca jalovo napadali. Najlepšo priložnost je v 87. minuti zapravil Goran Galešić, ki je zgrešil z 18 metrov. Olimpija se je tako veselila prve prvenstvene zmage (2:1), medtem ko bo morala Hit Gorica nanjo še počakati.

DRŽAVNO PRVENSTVO
PRVA LIGA SI, 3. krog

MURA 05 - NAFTA 0:2 (0:1)
6.500; Lesjak 4., Zelko 62.

Mura: Luk, Cipot, Ošlaj, L. Sreš (59./Eterović), Bohar (86./Sprećo), Lotrič (65./Pavel), Horvat, Fajić, Janža, Kouter , Maruško.

Nafta: Ajlec, Matjašec , Lesjak, Jerebic, Zelko (68./Polareczki), D. Sreš , Šeruga, Korošec, Levačič , Vinko (92./Vori), Vaš .

TRIGLAV - DOMŽALE 0:4 (0:2)
600; Vuk 15., Zec 26., Pekić 74., Knezović 86.

Triglav: Pelko, Gaberšček, Burgar (46./Jelar), Al. Krcić , Dolžan, Sever , Jerković (46./Brajić), Najdenov, Košnik, Đurković (76./Dimitrov), Šušteršič.

Domžale: Vidmar, Knezović , Zec , Elsner, Apatič (34./Topić), Vuk, Horvat, Teinović, Drevenšek, Am. Krcić (46./Pekić), Zatković (65./Zadnikar).

OLIMPIJA - HIT GORICA 2:1 (1:1)
1.000; D. Vršič 42., Anđelković 72.; N. Mevlja 6.

Olimpija: Džafić, Jović , Salkić, Anđelković, Delamea Mlinar, Omladič , Radujko, Lovrečič (79./Ivelja), Vršič, Škerjanc (58./Fink), Ćadikovski (70./Valenčič).

Hit Gorica: Simčič, N. Mevlja , M. Mevlja , Zarifović, Rakušček (75./K. Jogan), Buzeti, Galešić , N. Kovačević, A. Jogan, Plut (74./Arčon), Franklin (84./Stojanović).

Odigrano v soboto:
CM CELJE - LUKA KOPER 2:0 (0:0)
1.100; Bezjak 62., Firer 92.

MARIBOR - RUDAR 2:1 (0:0)
1.200; Velikonja 69., Črnic 80.; Djokić 87.

Lestvica:                            
DOMŽALE              3  3 0 0  7:0  9
MARIBOR              3  3 0 0  6:3  9
CM CELJE             3  2 0 1  5:1  6
MURA 05              3  1 1 1  2:3  4
OLIMPIJA             3  1 1 1  3:5  4
RUDAR                3  1 0 2  6:4  3
NAFTA                3  1 0 2  4:4  3
TRIGLAV              3  1 0 2  2:10 3
HIT GORICA           3  0 1 2  3:5  1
LUKA KOPER           3  0 1 2  1:4  1