Arsene Wenger je doživel enega najbolj grenkih tednov v svoji karieri. Foto: Reuters
Arsene Wenger je doživel enega najbolj grenkih tednov v svoji karieri. Foto: Reuters
Ryan Babel in Kolo Toure
Do odločilnega trenutka je prišlo v 85. minuti, ko je sodnik po mnenju večine prehitro pokazal na najstrožjo kazen. Foto: EPA

Igrala se je 83. minuta povratne tekme četrtfinala Lige prvakov, ko je žogo globoko na svoji polovici dobil napadalec Theo Walcott (Video). Sledila je nekajsekundna čarovnija, v kateri je 19-letni Anglež preigral pet nasprotnikovih igralcev in idealno zaposlil Emmanuela Adebayorja, ki je izenačil izid na 2:2.

Arsene Wenger je eksplodiral od navdušenja, saj je Arsenal od uvrstitve v polfinale ločilo še nekaj minut. Le nekaj trenutkov pozneje je v dvoboju z branilcem Kolo Tourejem v kazenskem prostoru Arsenala padel rezervist Ryan Babel, sodnik pa je ocenil, da gre za prekršek in najstrožjo kazen. Hladnokrvno jo je izkoristil Steven Gerrard. Na končnih 4:2 je v zadnjih trenutkih srečanja povišal Babel.

Wenger: Zdaj sem še bolj prepričan, da prekrška ni bilo
"To je veliko razočaranje in krivica. Težko je kar koli povedati, saj so igralci v slačilnici povsem na dnu. Spet nam jo je zakuhal sodnik. Po ogledu sem še bolj prepričan, da enajstmetrovke ni bilo. Za nameček so nam jo sodniki zagodli že prejšnji teden, ko nam niso dosodili čiste enajstmetrovke," je vrelo iz Wengerja, ki se mu je v enem tednu sesula cela sezona. Čeprav so bili Arsenalovi nogometaši na vseh treh tekmah (tudi na prvenstveni v soboto) enakovreden ali celo boljši nasprotnik, je smetano pobral Liverpool.

Usodno pomanjkanje izkušenj
Topničarji so vsekakor moštvo prihodnosti. Mlademu moštvu so potrebne izkušnje, česar se zaveda tudi Wenger: "Imeli smo kontrolo nad igro, toda naša obramba je bila preveč nezanesljiva. Naredili smo veliko napako pri prvem golu Samija Hyppiä po podaji s kota. Pri zadetku Fernanda Torresa smo mu pustili preveč prostora."

Benitez ni dobro videl
Trener Liverpoola Rafa Benitez je seveda sijal od sreče: "Začeli smo slabo in jim podarili veliko žog. Toda moštvo je pokazalo velik karakter po zaostanku na začetku tekme." O enajstmetrovki pa: "Nisem dobro videl." Na koncu je Španec odgovoril še na vprašanje, ali meni, da so bili v dveh dvobojih boljša ekipa: "Mogoče se pri Arsenalu ne bodo strinjali, ampak mislim, da smo bili. Na koncu šteje le izid in mi smo zmagali."

Samokritični Gerrad
Kapetan Redsov Steven Gerrard je bil precej samokritičen: "Odigral sem eno najslabših tekem v dresu Liverpoola, toda niti najmanj nisem dvomil, da bom zadel z enajstih metrov. Arsenal je izjemna ekipa, ki nas je nadigrala s podajami, vendar smo pokazali izjemen moštveni duh. Kakor koli že, težko rečem, da je zmagalo boljše moštvo."

Babel: Prekršek je bil
Babel trdi, da je bila najstrožja kazen upravičena: "Ni dvoma, da je prišlo do prekrška. Arsenalov igralec me je držal in me skušal onemogočiti pri priložnosti. Na koncu se mi ni uspelo pripraviti na udarec, tako kot sem želel. Če je tako, je enajstmetrovka pravilno dosojena."

R: K.