Pep Guardiola je vse moči usmeril v Ligo prvakov, o derbiju z dortmundsko Borussio v soboto zvečer ne razmišlja nihče. Foto: EPA
Pep Guardiola je vse moči usmeril v Ligo prvakov, o derbiju z dortmundsko Borussio v soboto zvečer ne razmišlja nihče. Foto: EPA
Wayne Rooney
Wayne Rooney je pred štirimi leti že v prvi minuti zadel mrežo Bayerna na Allianz Areni, a to ni bilo dovolj za napredovanje v polfinale. Foto: EPA
Šindži Kagava
Šindži Kagava je v sredu Borussie iz Dortmunda dobil vseh pet medsebonjih srečanj z Bayernom. Japonec bo v sredo zelo verjetno v prvi postavi. Foto: EPA
David Villa in Filipe Luis
David Villa bo zelo motiviran proti nekdanjim soigralcem. Foto: EPA
Barcelona
Nogometaši Barcelone so opravili trening na stadionu Vicente Calderon. Foto: EPA

Španec na klopi Bavarcev opozarja svoje nogometaše, da bodo morali v napadu igrati izjemno potrpežljivo in paziti na protinapade. Prva tekma v Manchestru se je končala z neodločenim izidom 1:1.

Angleži bodo čakali na protinapade
"United nas bo čakal globoko, globoko na svoji polovici. Angleži se branijo in prežijo na protinapade. David Moyes ima zadaj osem, devet igralcev, ki čakajo na napake, proste strele in protinapade," je prepričan Guardiola. "Zato bomo morali biti disciplinirani. Igramo doma in natančno vemo, kako napadati in ustvarjati pritisk," je še dodal Guardiola.

Poraz proti Augsburgu ne igra nobene vloge
Bayern, ki je v soboto v Augsburgu izgubil prvenstveno tekmo po 53 dvobojih, ni zmagal že tri tekme zapored, kar se mu je nazadnje zgodilo leta 2011. "Vedel sem, da bomo enkrat izgubili," pravi Guardiola, ki je proti Augsburgu na igrišče poslal kombinirano postavo. "Igralci natančno vedo, kako pomembna je Liga prvakov. Resda igramo še nekaj tekem v Bundesligi, toda naši cilji so zdaj popolnoma drugačni," je še povedal Guardiola.

Bavarci brez četverice
Bayern bo v sredo igral brez kaznovanih Bastiana Schweinsteigerja in Javija Martineza, poškodovana sta Xherdan Shaqiri in Thiago Alcantara. Na sredini igrišča bosta Toni Kroos in Philipp Lahm. "Philipp lahko igra povsod," je prepričan Guardiola. "Vemo, kaj moramo narediti, in to bomo tudi storili. Odločale bodo malenkosti."

Guardiola ponudil stavo za veliko pivo - Rooney bo igral!
Wayne Ronney
je opravil zadnji trening in bo gotovo začel srečanje. Odlični napadalec je izpustil sobotno tekmo v Newcastlu zaradi poškodbe palca na nogi. Angleški novinarji so Guardiolo vprašali, kaj meni o nastopu Rooneyja. "Lahko stavimo za veliko pivo, 100-odstotno bo igral," je je šalil vedno resni Guardiola, ki ni želel izdati, ali bo v napadu začel Mario Mandžukić.

Moyes: To je za nas finale
"Mi verjamemo, da lahko napredujemo. Čaka nas izjemno težka tekma, saj ima Bayern poleg Barcelone najboljšo ekipo v Evropi," je pojasnil Rooney.

"To je za nas finalna tekma. Moramo zmagati in vsekakor moramo prikazati boljšo igro kot na prvi tekmi na Old Traffordu," je dodal trener David Moyes, ki bo zelo pogrešal poškodovanega napadalca Robina van Persieja.

Atletico brez Arde Turana, Diego Costa vprašljiv

Trener Atletica Diego Simeone na povrtani tekmi četrtfinala proti Barceloni ne bo mogel računati na Ardo Turana, Diego Costa pa je v kadru. Turan zaradi poškodbe dimelj ni pripravljen za tako težko tekmo, Costa pa naj bi stisnil zobe ob poškodbi stegenske mišice. Prva tekma na Camp Nouu se je končala z remijem (1:1).

"Če Diego Costa ne bo mogel igrati v začetni postavi, popolnoma zaupam Adrianu, ki je v dobri formi," je dejal Simeone. Atletico lovi prvi polfinale po letu 1974, ko je izgubil finale po ponovljeni tekmi proti Bayernu (1:1, 0:4). Leta 1997 je izpadel v četrtfinalu proti Ajaxu, Simeone pa je takrat igral pomembno vlogo.

Vse štiri letošnje medsebojne tekme brez zmagovalca
Atletico je na stadionu Vicente Calderon zares močna ekipa, proti Barci pa doma ni zmagal vse od februarja 2010. V letošnji sezoni sta se ekipi pomerili že štirikrat, dvakrat v španskem superpokalu, januarja na prvenstveni tekmi v Madridu in prejšnji tedem na Camp Nouu, prav vse tekme pa so se končale z neodločenim izidom.

Srečala se bosta dva različna sloga
"Pričakujem zelo čustevno tekmo, sloga obeh moštev sta popolnoma različna. Barca se zanaša na velik talent igralcev, veliko posest žoge, mi pa ogromne energije vložimo v vsako tekmo in računamo na protinapade," je poudaril Simeone, ki pričakuje tudi zelo napet boj za španski naslov, kjer ima Atletico točko več od Barcelone.

"Atletico ima eno najboljših obramb, zelo težko je zadeti proti njim. Mislim, da imamo dovolj tehničnega znanja za zmago tudi na tem težkem gostovanju. Imamo dovolj samozavesti, igrali bomo svojo igro," je razmišljal Cesc Fabregas.

ČETRTFINALE, povratni tekmi, sreda ob 20.45:
BAYERN - MANCHESTER UNITED 1:1

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Rafinha, Boateng, Dante, Alaba, Lahm, Kroos, Robben, Götze, Ribery, Müller.

Manchester United: de Gea, Jones, Ferdinand, Vidić, Evra, Fletcher, Carrick, Valencia, Rooney, Kagava, Welbeck.

Sodnik: Jonas Eriksson (ŠVE)




ATLETICO MADRID - BARCELONA 1:1

Verjetni postavi:
Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe, Koke, Gabi, Mario Suarez, Diego, Raul Garcia, Villa.

Barcelona: Pinto, Dani Alves, Bartra, Mascherano, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Fabregas, Neymar, Messi, Iniesta.

Sodnik: Howard Webb (ANG)


Izida prvih tekem sta v krepkem tisku.