Zlatan Ibrahimović je v prvem polčasu zapravil nekaj priložnosti, v drugem delu pa dvakrat premagal Almunio. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović je v prvem polčasu zapravil nekaj priložnosti, v drugem delu pa dvakrat premagal Almunio. Foto: EPA

"Pokazali smo, da smo boljše moštvo. Igrali smo izvrstno in morali bi polfinalista odločiti že v Londonu," je še dodal Xavi. Enakega mnenja je bil tudi trener Pep Guardiola: "Zapravili smo veliko priložnost, da bi vse opravili že na prvi tekmi. Srečen pa sem, da smo vsem pokazali, kako se igra nogomet. To je bila gostujoča predstava za zgled. Vesel sem, da so ljudje lahko videli tako našo igro."

Guardiola ima res biti na kaj ponosen. Predvsem predstava v prve pol ure, ko so se lepe akcije in priložnosti nizale ena za drugo, je bila pravi praznik nogometne igre. A Arsenal je imel v vratih čarodeja - vratarja Manuela Almunio.

Celo Arsene Wenger, ki je zelo skop pri pohvalah nasprotniku, je bil nad igro Katalancov navdušen: "Ne zanikam, da smo bili večino tekme nadigrani. Barcelona je izjemna ekipa. To je bila umetnost, velik nogometni večer. Verjamem, so zdaj razočarani, ker nas niso dotolkli. Če se ne bi psihično dviginili, bi nam lahko zabili pet golov."

Kljub vsemu Wenger pred povratno tekmo še upa na napredovanje: "Bil bi izjemen podvig, če bi nam uspelo, toda verjamem v svoje moštvo."