Po tekmi sta bila zadovoljna oba trenerja. Še posebej nasmejan je bil Krasimir Balakov. Foto: EPA
Po tekmi sta bila zadovoljna oba trenerja. Še posebej nasmejan je bil Krasimir Balakov. Foto: EPA
David Villa
David Villa je imel najlepšo priložnost na tekmi, v 17. minuti je zadel vratnico. Foto: EPA

Hajduk je letos proslavljal 100. obletnico kluba in v goste je prišel katalonski velikan. Evropski prvaki so zaigrali brez Lionela Messija, Xavija Hernandeza in še številnih drugih zvezdnikov, ki so 28. maja v velikem slogu nadigrali Manchester United (3:1) v finalu Lige prvakov na Wembleyju. 35.000 gledalcev je do zadnjega kotička napolnilo Poljud že pol ure pred začetkom.

Villa v okvir vrat
Barca je prvič zapretila v 17. minuti, ko je David Villa stresel vratnico. Osem minut zatem je po desni strani ušel Marin Tomasov in prišel sam pred Victorja Valdesa, a je vratar Kataloncev žogo uspel odbiti. V zadnji minuti prvega dela je z močnim strelom zapretil veliki up Thiago Alcantara, a je bil Danijel Subašić na mestu.

V drugem delu popolnoma nova ekipa
Na začetku drugega dela sta oba trenerja naredila precej menjav, Pep Guardiola je zamenjal celotno enajsterico. Vstopili so Eric Abidal, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Jeffren in igra Barcelone je bila precej boljša. Hajduk se je le še branil, Jeffren je v 65. minuti prišel sam pred Subašića, a ga ni uspel ukaniti. O premoči Barce pričajo posest žoge (25:75 %) in streli na vrata (7:13).

"Hajduk je bil zelo nevaren v protinapadu, na sredini igrišča imajo zelo dobre igralce. Vidi se, da je Krasimir Balakov dobro pripravil ekipo, to je bil dober test za nas. Vzdušje je bilo izjemno, vedno je lepo igrati pred tako polnimi in glasnimi tribunami," je dejal Guardiola, ki je bil zelo sproščen, tekmo je spremljal v karirasti srajci.

Prijateljska tekma:
HAJDUK - BARCELONA 0:0
35.000 gledalcev

Hajduk: Subašić, Oremuš (57./Luštica), Maloča, Vejić (46./James), Lima (63./Kukoč), Andrić (46./Trebotić; 86./Džoni), Brkljača (63./Ljubičić), Inoha, Tomasov (46./Vuković), An. Sharbini (46./Sarić; 86./Jelavić), Vukušić (46./Ah. Sharbini).

Barcelona: Valdes (46./Pinto), Dalmau (46./Balliu), Lozano (46./Rosell), Fontas (46./Abidal), Lobato (46./Maxwell), Carmona (46./Riverola), Thiago Alcantara (46./Iniesta), Dos Santos (46./Busquets), Keita (46./Juan), Afellay (46./Jeffren), Villa (46./Soriano).

Sodnik: Goran Gabrilo