Inter je doživel novo razočaranje. Foto: EPA
Inter je doživel novo razočaranje. Foto: EPA

Inter bi za drugo mesto v skupini in napredovanje potreboval zmago nad Šahtarjem, vendar se je tekma na San Siru končala brez zadetkov. Varovanci Antonia Conteja so v zaključku močno pritisnili proti vratom Ukrajincev, vendar žoga ni hotela v mrežo. Najlepšo priložnost je imel v končnici tekme Alexis Sanchez, ki je strelja z glavo, a je žoga na poti v mrežo zadela soigralca Romeluja Lukakuja. Paradoksalno je najboljši strelec Interja preprečil zmago modro-črnih.

"Igrali smo v izenačeni skupini, možnosti pa smo zapravili tudi v Kijevu. Lahko bi se odrezali bolje, ampak ni časa za objokovanje, moramo se osredotočiti na ligo in pokal," je za Sky Sport Italia povedal slovenski vratar v vratih Interja Samir Handanović.

"Očitno je, da Inter ni pripravljen za Ligo prvakov. Število točk govori samo zase. Dbili smo le na eni od šestih tekem, kar ni dovolj in si zato nismo zaslužili napredovanja," je povedal Handanović. Dodal je, da bi morali zadeti proti Šahtarju in da je pričakoval, da si bodo Ukrajinci želeli kaj več od neodločenega izida. "Ampak očitno so bili zadovoljni s tretjim mestom," je še povedal Handanović.

Inter se je v osmino finala Lige prvakov nazadnje uvrstil v sezoni 2011/12. V zadnjih treh sezonah je v skupinah dvakrat zasedel tretje mesto, tokrat pa je bil četrti. Antonio Conte se je v izločilne boje Lige prvakov prebil le dvakrat od petih poskusov, ko je sedel na trenerski klopi. Do četrtfinala mu je uspelo priti le z Juventusom leta 2013.

Tako kot v sezoni 2019/20 so se v nadaljevanje lige prvakov prebili preostali trije italijanski klubi – Juventus, Lazio in Atalanta.

Poleg Iličića z Atalanto bosta v izločilnih bojih Lige prvakov nastopila še dva slovenska nogometaša – Kevin Kampl z Leipzigom in Jan Oblak z Atleticom Madridom.

Benzema popeljal Real v osmino finala, Inter znova pogorel