Samir Handanovič upa, da bo tekma pravi spektakel za gledalce in nogometaše. Foto: MMC RTV SLO
Samir Handanovič upa, da bo tekma pravi spektakel za gledalce in nogometaše. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek
Matjaž Kek je prvič popeljal svoje varovance na zelenico stožiškega stadiona. Foto: MMC RTV SLO
Nogometaši pripravljeni na Avstralce

pike.

"Super, da smo tudi v Ljubljani dobili stadion, še bolje pa bi bilo, če bi plačali delavce," je dejal "Sarma", ki se ga očitno niso ognile vse težave v zvezi z gradnjo objekta. Dodal je, da upa, da bo ozračje na današnji tekmi proti Avstraliji pravo, da bodo tako nogometaši kot navijači uživali v tekmi in da bo Slovenija zmagala in tako na nekako uspešno začela nov ciklus - kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012.

Prijateljska tekma med Slovenijo in Avstralijo bo drevi v Stožicah ob 20.45. Prenos tekme bo na TVS 2 in MMC TV.

Pravo razpoloženje
Zelenica je po mnenju vratarja Udineseja zelo podobna mariborski, ne obremenjuje pa se s tem, kje bi bilo bolje, da bi slovenska reprezentanca igrala: "Za to bodo skrbeli ljudje, ki so za to odgovorni. Mi se moramo ukvarjati s tem, kako bomo igrali, ne pa kje. Mislim, da je evforija v Sloveniji takšna, da bo pravo vzdušje, kjer koli bomo igrali. Moramo gledati, da smo igralci in navijači Slovenije združeni, ne pa, da se sprašujemo, ali bomo igrali v Mariboru ali Ljubljani."

Nemec Holger Osieck je postal novi selektor avstralske reprezentance. Leta 1990 je kot pomočnik selektorja Franza Beckenbauerja osvojil naslov svetovnega prvaka.

Cesar: "Vsi smo veseli"
Tako kot Handanoviču je tudi Boštjanu Cesarju všeč, da je stadion angleškega tipa in da so tribune blizu igrišča.

"Stadion je vrhunski, res fenomenalen. Na najlepši način ga lahko krstimo z zmago. Vsi smo veseli. Pričakujemo, da bo vzdušje tako fenomenalno kot v Mariboru. Avstralci nekaj pomenijo v svetu, imajo dobre igralce, a mi seveda želimo zmagati. Doma moramo igrati agresivno," je povedal ljubljanski branilec, ki ob vnovičnem snidenju s soigralci ne bo pogrešal vuvuzel. Teh na prodajnih stojnicah ob Vojkovi cesti v torek niso prodajali, so pa imeli na zalogi nekoliko drugačne hupe.

Steber slovenske obrambe, ki je poleti iz Grenobla prestopil v Chievo, se z Italijani še ne "zbada" o dvoboju Slovenije in "azzurrov", ki bo resda na sporedu šele marca. Tako kot soigralci je osredotočen na tekmi proti Severni Irski in Srbiji v začetku septembra.

Navijači že nestrpni
Mišo Brečko
je prav tako našel same pohvalne besede za novo prizorišče reprezentančnih tekem: "Stadion je krasen, mislim, da bo tu užitek igrati. Igrišče je super. Gremo na zmago. Upamo na dobro vzdušje in da bo tudi ta stadion neosvojljiva trdnjava za našo reprezentanco."

Slovenski nogometaši so sicer v torek trenirali približno uro in četrt. Slišati je bilo tudi nekaj vzklikov navijačev, ki so radovedno zrli skozi vrata. Kot kaže, bo ob Cesarju v osrčju obrambe tekmo začel Matej Mavrič. Matjaž Kek je preizkušal tudi nekatere rezervne različice, v katerih je, denimo, v vezni vrsti igral novinec Josip Iličič, v napadu pa ob Milivoju Novakoviču Tim Matavž, vendar je najbolj verjetno, da bo z izjemo Marka Šulerja, ki je poškodovan, na igrišče stopila ista začetna enajsterica kot na zadnji tekmi na SP-ju proti Angliji 23. junija v Port Elizabethu.

Nogometaši pripravljeni na Avstralce