Celjani so si v Stožicah – tekma je bila v Stožicah, saj celjski stadion Z'Dežele ne ustreza zahtevam Uefe – priigrali minimalno prednost pred povratno tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so si v Stožicah – tekma je bila v Stožicah, saj celjski stadion Z'Dežele ne ustreza zahtevam Uefe – priigrali minimalno prednost pred povratno tekmo. Foto: www.alesfevzer.com

Celjski nogometaši, ki so v prejšnjem krogu navdušili z izločitvijo favorizirane Vitorie Guimaraes, so vlogo favorita proti Nemanu delno upravičili. Belorusi so domačim, ki so tokrat zaradi neustreznosti celjskega stadiona igrali v Ljubljani, povzročali kar nekaj preglavic, vendarle pa so izbranci Alberta Riere le prišli do minimalne prednosti pred povratno tekmo.

Zmagovalca tega obračuna v zadnjem krogu kvalifikacij čaka boljši iz dvoboja med AEK Larnako in Maccabijem Tel Avivom. Prva tekma med tema dvema tekmecema se je končala z 1:1.

Charles Ikwuemesi je zadel za Celje v 69. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Charles Ikwuemesi je zadel za Celje v 69. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem polčasu prevlada Belorusov
Posest je bila v prvem polčasu na strani Celjanov, toda podjetnejši so bili gostje. Prvo priložnost so si priigrali v 5. minuti: Alimardon Sukurov je poskusil s strelom iz razdalje, žoga je pristala v naročju Matjaža Rozmana.

Nekaj minut zatem so prvič zapretili tudi Celjani, Luka Bobičanec je skušal z diagonalnim strelom presenetiti gostujočega vratarja, a mu to ni uspelo.

V 13. minuti je Sukurov streljal z glavo od blizu, k sreči je žoga končala čez gol. V 18. minuti je sledila nova lepa akcija Celjanov.

Tekma je bila tudi dobrodelna. Celjski klub bo ves denar od prodaje vstopnic namreč namenil prizadetim v poplavah.

Aljoša Matko je po dolgi podaji žogo poslal pred vrata, kjer je pritekel Charles Ikwuemesi, branil je Konstantin Rudenok. V 27. minuti je Jurij Pantia streljal z vrha kazenskega prostora, žoga je na srečo Celjanov šla mimo vrat. V 35. minuti so Belorusi po napaki Žana Karničnika prišli do obetavne akcije – Jegor Zubovič se je znašel iz oči v oči z Rozmanom, ta se je izkazal z obrambo.

Trener Celjanov Albert Riera. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Celjanov Albert Riera. Foto: www.alesfevzer.com

Ikwuemesi zadel z glavo
V 47. minuti so si Celjani privoščili novo napako, ko je Bobičanec na robu svojega kazenskega prostora izgubil žogo, Jegor Zubovič je streljal z dobrih desetih metrov, znova pa se je izkazal Rozman.

Potem so gostitelji zaigrali bolje, najprej je Bobičanec podal žogo pred vrata, kjer je bil Ikwuemesi, toda ta žoge ni najbolje zadel, tako da je priložnost splavala po vodi. Bobičanec je začel tudi naslednjo akcijo, podal je Matku, ki je žogo poslal z desne strani pred vrata, toda nogometaš Nemana je strel blokiral. V zadnjem trenutku so Belorusi blokirali še en poskus Celjanov.

Bobičanec je v 62. minuti streljal od daleč, bil je nenatančen.

 Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

V 68. minuti je sicer Ikwuemesi prišel sam pred vratarja gostov, a se je namesto za strel odločil za podajo, ki pa ni prišla do soigralca. V 69. minuti je Bobičanec poslal predložek z desne strani, Charles Ikwuemesi pa je z glavo natančno streljal v desni spodnji kot (1:0). V 78. minuti je Sukurov zapretil od daleč. Bobičanec je v 83. minuti streljal z 20 m, zadel je prečko.

Bobičanec se je v 89. minuti znašel na tleh v kazenskem prostoru, toda sodnik na negodovanje navijačev najstrožje kazni ni dosodil.

Ikwuemesi po zapravljenih priložnostih odrešil Celjane

KONFERENČNA LIGA, 3. PREDKROG, prva tekma

CELJE - NEMAN GRODNO (BLR) 1:0 (0:0)
2167; Ikwuemesi 69.

Celje: Rozman, Milić, Vuklišević, Zec, Karničnik, Bobičanec, Kouter (64./Svetlin), Vrbanec (76./Zabukovnik), Popović (82./Lamy), Matko (82./Bizjak), Ikwuemesi (76./Edmilson).

Neman Grodno: Rudzenok, Pantia, Parhomenko, An. Vasiljev, Karpovič, Kozlov, Sukurov, Sučkov (63./Pavljukovec), Savicki (75./Kravcov), Jevdokimov (75./Legčilin), Zubovič (58./Jakimov).

Sodnik: Sakhi (Kazahstan)

Povratna tekma bo 17. avgusta ob 20.00 v Györu na Madžarskem.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

4. PREDKROG, prva tekma

24. avgusta:
AEK LARNAKA/MACCABI TEL AVIV (prva tekma: 1:1) - CELJE/NEMAN GRODNO

Povratna tekma bo 31. avgusta.

Minimalna zmaga Celjanov proti Belorusom