Foto:
Foto:
Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic ne najde in ne najde prave forme. Foto: Reuters
Naldo in Lionel Messi
Lionel Messi (desno) je znova dokazal svoje mojstrstvo. Foto: Reuters
David Villa
David Villa je Valencio popeljal na vrh skupine D. Foto: Reuters
Didier Drogba
Didier Drogba je v Sofiji zadel trikrat. Foto: Reuters
Jegor Titov in Miguel Veloso
Dvoboj v Moskvi se je končal neodločeno. Foto: Reuters
Predrag Djordjević in Elano
Šahtjor je proti Olympiacosu dvakrat nadoknadil gol zaostanka. Foto: Reuters

Varovanci Roberta Mancinija iz tekme v tekmo potrjujejo sloves večnih poražencev. Poraz proti Bayernu jim napoveduje težke čase. Črno-modri, ki so klonili z 0:2, so tekmo končali ne le brez točk, ampak tudi brez pordečelih Zlatana Ibrahimovica in Fabia Grossa ter s poškodovanim Dejanom Stankovićem, kar so vse prej kot lepi obeti za nadaljevanje jeseni, ko si novega "kiksa" ne smejo več privoščiti. Bavarci so s pametno igro do prve zmage v Italiji prvič po 18 letih prišli v zadnjih desetih minutah, ko so izkoristili številčno prednost na igrišču.


Pizarro upravičil zaupanje Magatha
Claudio Pizarro, ki je zadnje dni polnil stolpce tabloidov zaradi preveč popitega piva na Oktoberfestu, je s štirih metrov kaznoval slabo posredovanje Grossa ob predložku Mehmeta Scholla v kazenski prostor, končni izid pa je le nekaj trenutkov po vstopu v igro postavil Lukas Podolski. V slabem prvem polčasu, ko sta obe ekipi le čakali na napako nasprotnikov, sta zapretila samo Zlatan Ibrahimovic in Roy Makaay.

Mancini: Izid je zavajajoč
"Nisem človek, ki bi se ukvarjal s statistiko, toda zmagati v Italiji po 18 letih je lep občutek. Ta zmaga je potrdila moje prepričanje o moči tega moštva," je od sreče blestel trener Bayerna Felix Magath. Interjev strateg Roberto Mancini je še vedno prepričan o uvrstitvi v 2. krog: "Nič še ni izgubljenega. Še vedno so pred nami štiri tekme. Do zadetka smo igrali dobro in si ustvarjali priložnosti. Izid je zavajajoč. Videti je, kot da bi Bayern 50-krat streljal na gol. Tudi po izključitvi Ibrahimovca bi lahko zmagali."

Hujša poškodba Eto'oja
Barcelona je v Bremnu niz brez poraza podaljšala na 15 tekem. Tik pred koncem jo je rešila duhovita akcija Deca in Lionela Messija, ki je izenačil na 1:1. Werder bi si zaslužil več, saj je bil boljši. V 56. minuti je povedel po avtogolu Carlesa Puyola, ki je v lastno mrežo preusmeril žogo po predložku Aarona Hunta.

Nemci so narekovali ritem od vsega začetka in imeli kar nekaj priložnosti, gostje pa so v prvem polčasu dvakrat nevarno ogrozili vrata Tima Wieseja iz protinapada. Tudi v nadaljevanju je imel vse niti igre v rokah Werder, Barco pa sta nekoliko zbudila šele Messi in Eidur Gudjohnsen, ki sta zamenjala Ludovica Giulyja in poškodovanega Samuela Eto'oja. Kamerunec si je po prvih podatkih resneje poškodoval desno koleno in bi bil lahko z zelenic odsoten od dva do tri mesece.

"Borilii smo se in ob koncu izvlekli ugoden izid. Zasluženo," je bil po tekmi kratek trener evropskih prvakov Frank Rijkaard. Njegov kolega pri Werderju Thomas Schaaf je bil razočaran: "Igralcem sem rekel, da sem žalosten zaradi njih. Odigrali so prvovrstno, toda na koncu se ni izšlo."

Mourinho navdušen nad Mikelom
Chelsea je na gostovanju v Sofiji prepričljivo slavil s hat-trickom Didierja Drogbaja. Trener Jose Mourinho je bil zadovoljen, čeprav "je še veliko prostora za napredovanje". Še posebej navdušen je bil nad igro 17-letnega Jona Obija Mikela, ki je prvič začel tekmo, odkar je prišel v London: "Mikel je bil naravnost fantastičen. Vse, kar naredi z žogo, se zdi tako lahkotno."

Crouch zna zadeti tudi s škarjicami
Peter Crouch je vrnitev v začetno enajsterico Liverpoola na atraktivni tekmi z Galatasarayem (3:2) proslavil z dvema zadetkoma. Prvega je dosegel že v 9. minuti, ko je z volejem izkoristil podajo Fabia Aurelia. Luis Garcia je povišal prednost pet minut pozneje, ko je z glavo izkoristil podajo Jermaina Pennanta.

Oglejte si mojstrovino dvometraša Petra Croucha
Ko je že kazalo, da bodo Redsi na Anfieldu po spektakularnem zadetku Croucha s škarjicami tekmo mirno pripeljali do konca, jih je z dvema goloma z glavo šokiral Ümit Karan. Petkratni prvaki so zadržali prednost in zavzeli vrh skupine C.

"Pri 3:0 sem mislil, da je tekma končana. Prvi polčas je bil fantastičen, igrali smo z dobrimi podajami in zabijali. Na koncu sem bil že zaskrbljen, ampak imamo nove tri točke," je po tekmi povedal trener Rafael Benitez.

Valencia Tottiju pokvarila rojstni dan
Razburljivo je bilo tudi na Mestalli, kjer je Valencia ugnala Romo z 2:1 in njenemu kapetanu Francescu Tottiju pokvarila praznovanje 30. rojstnega dne. Vsi trije zadetki so padli že v prvem polčasu, ko bi se v mrežah na obeh straneh lahko znašla še kakšna žoga. Mož odločitve je bil David Villa. V drugem delu je Valencia uprizorila "enosmerni promet", ki pa ga po zaslugi dobrih posredovanj vratarja Donija in Rominih branilcev ter nezbranosti svojih napadalcev ni znala kronati z višjo zmago.

Skupina A:
WERDER BREMEN - BARCELONA 1:1 (0:0)
Puyol 56./ag; Messi 89.

LEVSKI SOFIJA - CHELSEA 1:3 (0:1)
Ognjanov 89.; Drogba 39., 52., 68.


Lestvica:
CHELSEA 2 2 0 0 5:1 6 BARCELONA 2 1 1 0 6:1 4 WERDER BREMEN 2 0 1 1 1:3 1 LEVSKI SOFIJA 2 0 0 2 1:8 0

Skupina B:

INTER - BAYERN 0:2 (0:0)
Pizarro 81., Podolski 90.
RK: Ibrahimovic 58., Grosso 85./oba Inter

SPARTAK MOSKVA - SPORTING LIZBONA 1:1 (1:0)
Bojarincev 5.; Nani 59.

Lestvica:
BAYERN 2 2 0 0 6:0 6 SPORTING LIZBONA 2 1 1 0 2:1 4 SPARTAK MOSKVA 2 0 1 1 1:5 1 INTER 2 0 0 2 0:3 0

Skupina C:

BORDEAUX - PSV EINDHOVEN 0:1 (0:0)
Väyrynen 65.

LIVERPOOL
- GALATASARAY 3:2 (2:0)
Crouch 9., 52., Garcia 14.; Karan 59., 65.

Lestvica:
LIVERPOOL 2 1 1 0 3:2 4 PSV EINDHOVEN 2 1 1 0 1:0 4 GALATASARAY 2 0 1 1 2:3 1 BORDEAUX 2 0 1 1 0:1 1

Skupina D:

ŠAHTJOR DONECK - OLYMPIACOS 2:2 (1:1)
Hubschman 33., Marica 70.; Konstantinou 24., Castillo 68.

VALENCIA
- ROMA 2:1 (2:1)
Angulo 12., Villa 29.; Totti 19./11-m

Lestvica:
VALENCIA 2 2 0 0 6:3 6 ROMA 2 1 0 1 5:2 3 OLYMPIACOS 2 0 1 1 4:6 1 ŠAHTJOR DONECK 2 0 1 1 2:6 1