Dirk Kuyt je zabil tretji gol na šestih tekmah v Evropi. Foto: Reuters
Dirk Kuyt je zabil tretji gol na šestih tekmah v Evropi. Foto: Reuters
Marco Materazzi
Eden ključnih trenutkov prvega polčasa: Marco Materazzi in rdeči karton sodnika Franka De Bleeckereja. Foto: EPA
Raul se je prešerno veselil 60. gola v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Alessandro Mancini
Alessandro Mancini je bil veliki junak v Rimu. Pri zmagovitem zadetku je takole obšel Ikerja Casillasa. Foto: EPA
Kevin Kuranyi in Rafinha
Kevin Kuranyi in Rafinha velika junaka v Veltins Areni. Foto: Reuters

Liverpool je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov od 30. minute igral z nogometašem več, ko je bil izključen Marco Materazzi.

Kuyt je zadel s polvolejem po predložku rezervista Jermaina Pennanta z desne, ko sta žogo zgrešila dva domača napadalca, Pennant pa je začel akcijo tudi za drugi gol.

Velika prednost pred obračunom na San Siru
Liverpoolov kapetan je zadel z lepim diagonalnim strelom izven kazenskega prostora, svoji ekipi priigral veliko prednost pred povratnim srečanjem, obenem pa nekoliko zmanjšal pritisk nad trenerjem Benitezom, ki je v letošnji sezoni zapravil možnosti že za tri lovorike. Nazadnje v soboto v FA-pokalu proti Burnsleyju.

Materazzi po pol ure pod tuš
Fernando Torres, Kuytov soigralec v napadu, je v prvem polčasu opravil velik del "posla", ko je posredno poskrbel za izključitev Materazzija. Po dveh prekrških, ob prvem je dobil karton zaradi ugovarjanja sodniku, nad španskim napadalcem si je kontroverzni branilec italijanskih prvakov rdeči karton prislužil po pol ure igre.

Raul hitro zadel
Roma se je proti Realu pobrala po zaostanku in slavila z 2:1. Gostujoči trener Bernd Schuster je na olimpijskem štadionu v Rimu začel previdno, pa tudi ognjevito. Raul je zadel že po prvem pravem napadu v osmi minuti. Arjen Robben je podal do Jose Marie Gutija, ta je streljal z roba kazenskega prostora, gostujoči kapetan pa je žogo preusmeril mimo Donija. Le tri minute zatem je bila že nova žoga v domači mreži, vendar je bil Ruud van Nistelrooy v prepovedanem položaju.

Pizarro in Mancini za vodstvo
Gostitelji so potrebovali nekaj časa, da so preboleli šok, v 24. minuti pa sestavili akcijo za izenačenje. Alessandro Mancini je podal v kazenski prostor, Gabriel Heinze je uspel odbiti žogo, ki pa jo je neubranljivo v mrežo podal David Pizarro.

Mancini je v drugem polčasu še sam zadel gostujočo mrežo, ko ga je z lepo žogo v prazen prostor zaposlil Francesco Totti, Brazilec pa je premagal Ikerja Casillasa s strelom po tleh.

V Rimu zaboden španski navijač
Tudi tokrat v italijanski prestolnici ni šlo brez huliganizma. Pred tekmo je bil na nekem trgu zaboden navijač madridskega Reala. Zaradi ureznin so ga prepeljali v bolnišnico.

Gelsenkirchen ni več tako srečen kraj
Gelsenkirchen za Porto tokrat ni bil tako srečen kraj kot leta 2004, ko je osvojil Ligo prvakov. Schalke je slavil po zgodnjem zadetku Kevina Kuranyija. Nemški napadalec je v mrežo pospravil ubranjeno žogo po strelu Rafinhe. Gostitelji, ki so prvič nastopili v izločilni fazi tekmovanja, so imeli še nekaj priložnosti, a se bodo morali zadovoljiti z minimalno prednostjo. Kmalu bi jo deset minut pred koncem izničil Lisandro Lopez, a je z bližine zgrešil eno redkih priložnosti za goste.

Šišič remi brez golov gledal s klopi
Tudi slovenski nogomet je imel nocoj po dolgem času predstavnika v elitnem evropskem tekmovanju. A Mirnes Šišič je prvo tekmo Lige prvakov v svoji karieri spremljal le z Olympiacosove klopi. Chelsea, z Johnom Terryjem in Frankom Lampardom (priložnost je dobil v 86. minuti) na klopi, iz Aten odhaja z več kot aktivnim rezultatom 0:0. Kar se tiče lepih priložnosti, ni bilo veliko videti. Še najlepšo je zapravil domači vezist Luciano Galletti v drugem polčasu.

Liga prvakov, osmina finala
SCHALKE - PORTO 1:0 (1:0)
Kuranyi 4.

LIVERPOOL - INTER 2:0 (0:0)
Kuyt 85., Gerrard 90.
RK: Materazzi 30./Inter

ROMA - REAL MADRID 2:1 (1:1)
Pizarro 24., Mancini 58.; Raul 8.

OLYMPIACOS - CHELSEA 0:0
Mirnes Šišič (Olympiacos) je sedel na klopi.

Ž. K.