Zlatan Ibrahimovic je bil v Liverpoolu le bleda senca napadalca, ki je bil v letošnji sezoni strah in trepet nasprotnikovih vratarjev. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimovic je bil v Liverpoolu le bleda senca napadalca, ki je bil v letošnji sezoni strah in trepet nasprotnikovih vratarjev. Foto: Reuters
Bernd Schuster

Napadalec Milančanov, ki je bil na Anfieldu povsem neopazen, je seveda mislil na 30. minuto, ko je sodnik, resda nekoliko prestorogo, Materazziju pokazal drugi rumeni karton in pot v slačilnico. Inter je z igralcem manj zdržal do 85. minute, potem pa sta ga potopila Dirk Kuyt in Steven Gerrard.

Moratti: Herojska predstava
Predsednik Interja Massimo Moratti je kljub velikemu zaostanku predstavo moštva ocenil kot herojsko: "Nič ne morem očitati trenerju ali igralcem, mogoče le sodniku. Oba rumena karotna Materazziju sta bila prestrogo dodeljena. Na nekaterih tekmah si ne moreš privoščiti igro 10 proti 11. Kljub vsemu je bila predstava Interja herojska."

Mancini upa na ponovitev zgodovine
Trener Roberto Mancini je še vedno opitmist in prepričan je, da se zgodovina lahko ponovi. V mislih ima zadnje medsebojno srečanje v Evropi, ko je leta 1965 Inter tekmo izgubil z 1:3, nato pa doma zmagal s 3:0. "Tekmo moramo dobiti s 3:0 in ta Inter je tega sposoben. Včasih se zgodovina ponavlja. Kdo ve, morda se bo tudi tokrat."

Gerrard posvetil zmago Benitezu
V taboru Liverpoola so zadovoljni, zavedajo pa se, da delo še zdaleč ni opravljeno. "Velik večer in velika zmaga, kar pa ne bo pomenilo nič, če pademo na povratni tekmi. Prepričan sem, da nam bo uspelo priti v četrtfinale. To je bila zmaga za trenerja Rafo, naše navijače in vse, ki so kakor koli povezani s klubom," je svojega trenerja Rafaela Beniteza, ki se mu po slabi sezoni močno maje stolček, spodbudil kapetan Steven Gerrard.

Razočaranje v taboru Reala
Po drugem torkovem derbiju med Romo in Real Madridom (2:1) so veliko bolj nezadovoljni Madridčani. "Zaslužili smo si veliko boljši izid. Dobro, da je pred nami še en polčas na Santiago Bernabeuu. V zadnjih nastopih na gostovanjih se nam dogaja ravno obratno kot večino sezone. Vratar Cassillas je bil vedno naš najpomembnejši mož v naših zmagah. Zdaj, ko si mi ustvarjamo kopico priložnosti, nas drugi premagujejo z odlično realizacijo."

Tudi Guti in Fabio Cannavaro sta si enotna, da je Real nezasluženo izgubil. "Začeli smo dobro, toda ravno, ko smo imeli največji nadzor nad igro, so dosegli prvi gol. Malce nepravično, toda tak je italijanski nogomet," je bil razočaran Guti.

Medsebojni nesporazumi ne vplivajo na igro Rome
Roma je dokazala, da zdrahe med soigralci niso vedno usodne za moštveni duh. Dokaz je podaja kapetana Francesca Tottija za zmagoviti zadetek Mancinija, čeprav dvojica med seboj sploh ne komunicira. "Čeprav se nisva pogovarjala že dve leti, pa na igrišču vedno dobro funkcionirava," pravi Mancini. To pa ni edini "kratek stik" v moštvu Rome. V nedeljo sta si v lase na treningu skočila Christian Panucci in Albert Aquilani.

Trener Rome Luciano Spalleti se vsaj navzven s tem ne obremenjuje, tekmo z Realom pa je ocenil takole: "Zmaga dokazuje našo zrelost. Vedeli smo, da moramo biti potrpežljivi in znali smo dočakati naše priložnosti. Tekma je bila fantastična in menim, da smo zasluženo zmagali."

R. K.