Nogometaši Interblocka so ostali brez Prve lige. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Nogometaši Interblocka so ostali brez Prve lige. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Triglav med slovensko nogometno elito

Pri branjenju z le osmerico na gostujočem igrišču težko zdržiš brez prejetega zadetka. Kranjčanom, ki so na prvi tekmi kvalifikacij za Prvo Ligo v Ljubljani slavili z 0:1, se je "odprlo"v 58. minuti. Dejan Mišić se je sam znašel pred Ažbetom Jugom in ga rutinirano ugnal. Vodstvo je povišal Dejan Burgar, ki se je v 71. minuti po podaji z desne strani sam znašel v kazenskem prostoru in žogo porinil v prazen gol.

Tri minute pozneje je junak prve tekme (strelec edinega zadetka) Rok Dovžan zapečatil gostujočo usodo in svoj klub vrnil med elito po osmih letih.

Pri Interblocku je bil prvi izključen Enow Tabot, ki je zaradi simuliranja prejel drugi rumeni karton, nato sta bila v razmiku dveh minut v 44. in 45. izključena še Benjamin Gill in Blaž Božič. Prvi zaradi protestiranja (drugi rumeni karton), drugi zaradi ugovarjanja.

Kvalifikacije za Prvo ligo, 2. tekma
TRIGLAV - Interblock 3:0 (0:0) 1:0
1.800; Mišič 58., Burgar 71., Dovžan 74.
RK: Zavrl 89.; Tabot 37., Gill 44., Božič 45.

Triglav Gorenjska: Gracar, Brajič, Mišić (od 75. Marijan), Smolej (od 63. Krcić), Potokar, Zavrl, Mitrakovič, Burgar, Stjepanović, Najdenov, Dolžan.

Interblock: Jug, Jogan, Gill, Žitko, Rapnik, Horvat, Božič, Tabot, Berić (od 75. Zadnikar), Paez (od 46. Iličič), Majcen (od 46. Fink).

V odebeljenem je izid prve tekme.

Triglav med slovensko nogometno elito