Paolo Maldini je še petič v karieri dvignil pokal za najboljši klub v Evropi. Foto: Reuters
Paolo Maldini je še petič v karieri dvignil pokal za najboljši klub v Evropi. Foto: Reuters
Razočarni Rafa Benitez zapušča olimpijski stadion v Atenah
Rafa Benitez se je pritožil tudi nad 15 sekund prekratkim sodnikovim podaljškom. Foto: EPA

Po končanem finalu nogometne Lige prvakov na olimpijskem stadionu v Atenah so akterji dogajanja rade volje razlagali kaj se jim plete v glavi po tako (ne)srečnem razpletu za ene ali druge.

Paolo Maldini, kapetan Milana: "Tudi petič stati na vrhu Evrope je čudovito. To bi bil veličasten zaključek moje kariere, a želim igrati tudi prihodnje leto ... In tudi takrat bi bilo čudovito priti do tega dosežka."

Steven Gerrard, kapetan Liverpoola: "Težko je tole sprejeti, ampak to je nogomet. Moraš sprejeti s ponosom, se pobrati in iti naprej. Je pa srceparajoče. Naša pot do finala je bila dobra, zato ne dvomim, da bomo igrali še v kakšnem izmed finalov. Zdaj se moramo le pobrati, se odpočiti in pripraviti na naslednjo sezono."

Pippo Inzaghi, napadalec Milana: "To so tisti večeri, ki si jih zapomniš za vse življenje. Sicer sem zabil že veliko golov po Evropi, ampak zadeti v finalu Lige prvakov je nekaj posebnega. Prvi gol je odprl igro, jasno pa je, da je bil drugi lepši."

Clarence Seedorf, igralec Milana: "Ponosen sem, da sem lahko del te ekipe. To leto, ki je bilo zelo naporno, smo trdo delali. Nasprotniki so imeli veliko napadalnega duha in so bili agresivnejši, a smo mi v drugem polčasu zaigrali veliko bolje."

Rafael Benitez, trener Liverpoola: "V prvem polčasu smo igrali zares dobro, a dobili precej nesrečen gol na koncu. Močno smo pritiskali, a pustili prostor, ki so ga hitro izkoristili."
Jamie Carragher, branilec Liverpoola: "Boljše moštvo je zmagalo. V prvem delu smo bili izenačeni, mogoče celo boljši. Gol v zadnji minuti polčasa nas je zlomil."

Silvio Berlusconi, predsednik Milana: "Tekma v Carigradu je bila boljša, tam smo prevladovali mi. Toda v finalih, ki so izredno čustvena zadeva, ne zmaga vedno tisti, ki igra boljše."