Slovenske nogometašice niso bile kos Islandkam. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske nogometašice niso bile kos Islandkam. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske nogometašice izgubile z Islandijo

Gostje so v Lendavi povedle v 15. minuti, ko je iz bližine zadela Hunnhildur Jonsdottir. Boljše Islandke so imele v nadaljevanju še dve priložnosti, a se je obakrat izkazala vratarka Zala Meršnik. V 37. minuti je Meršnikova še drugič klonila, potem ko jo je po odbiti žogi premagala Rakel Hönnudottir.

V 59. minuti so imele prvo in edino priložnost na tekmi Slovenke. V protinapadu je streljala Špela Kolbl, a je bil njen strel premalo natančen.

Slovenke brez kapetanke Mateje Zver
Slovenija, ki je igrala brez poškodovane kapetanke Mateje Zver, je tekmo začela v postavi Zala Meršnik, Lana Golob, Špela Rozmarič, Kristina Erman, Dominka Čonč, Lara Prašnikar, Špela Kolbl, Barbara Kralj, Kaja Eržen, Zala Kuštrin in Karmen Ulbin. V drugem polčasu so priložnost dobile še Manja Rogan, Lara Ivanuša in Katarina Gadnik. Slovenija bo v torek v Domžalah gostila Nemčijo.

Na SP-ju, ki bo med 7. junijem in 7. julijem prihodnje leto v Franciji, se bodo iz skupinskega dela evropskih kvalifikacij uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2019

LENDAVA

SLOVENIJA - ISLANDIJA 0:2 (0:2)
Jonsdottir 15., Honnudottir 37.

Torek ob 16.00 (Domžale):
SLOVENIJA - NEMČIJA
(prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

Vrstni red: Islandija 10, Nemčija 9, Češka 7, Slovenija 3, Ferski otoki 0 točk.

Slovenske nogometašice izgubile z Islandijo