Odličen prvi del sezone, povprečno nadaljevanje, kar bi Kopru moralo zadostovati za jesenski naslov. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Odličen prvi del sezone, povprečno nadaljevanje, kar bi Kopru moralo zadostovati za jesenski naslov. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Jalen Pokorn
Jalen Pokorn je bil zaradi izključitve na tekmi z Rudarjem kaznovan z dvema tekmama prepovedi, zaradi česar je že sklenil jesenski del prvenstva. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Konstantin Vassiljev ( Nafta)
Ko se je Nafta znašla med osumljenimi klubi, se je začel zmagoviti niz Prekmurcev. Foto: EPA
Milan Osterc
Milan Osterc je zadel na zadnjih šestih tekmah, nazadnje je v Domžalah dosegel hat-trik. Foto: ND Gorica/Pavšič Zavadlav

"Kanarčki" bodo potrditev jesenske krone iskali na Ptuju, medtem ko se kar pet moštev še lahko zavihti na mesto prvega zasledovalca in izzivalca. Neustrezne ure in dodatne tekme sredi tedna bolj redčijo navijaške vrste kot epidemija gripe ali omajanje zaupanja zaradi stavniške afere, kjer je prišlo v zadnjih dneh do zatišja. V čem je smisel sredinih tekem, ki se začenjajo ob 13.30 ve le malokdo, zagotovo pa Prvi ligi si kot celoti ne koristijo.

Deveterica na prisilnem počitku
V 20. krogu ne bo smelo nastopiti devet nogometašev. Pri Interblocku sta zaradi rdečih kartonov kaznovana Matic Fink in Luka Majcen. Po štiri rumene kartone sta si nabrala člana CM Celja Aleš Kačičnik in Dejan Urbanč. Počivala bosta igralca Luke Kopra Mitja Brulc (4 rumeni) in Ivan Sesar (4-mesečna prepoved nastopanja) ter igralca Olimpije David Kašnik (4 rumeni) in Jalen Pokorn (rdeč), na hladnem pa bo tudi član HIT-a Gorice Bojan Djukič (rdeč karton).

Nafta (6.) - CM Celje (5.) (sobota ob 13.30)
Prekmurce so prebudile stavniške obtožbe - posledica skalpi Kopra, Rudarja in Maribora ter vzpon na šesto mesto. S četrto zaporedno zmago, bi prehiteli tudi Celje in se zavihteli v zgornjo polovico tabele. Za "grofi" sta dve visoki zmagi, a se zavedajo, da bo začetna pobuda pri gostiteljih. Obe letošnji tekmi sta se končali brez zmagovalca.

Interblock (9.) - Domžale (7.) (sobota ob 13.30)
Pomlajenim "kockarjem" ne gre najbolje, po lestvici vztrajno drsijo navzdol. V obračunu s sosednjimi Domžalami bodo skušali dokazati, da je kakovost in prihodnost na njihovi strani. Računica Vlada Badžima je seveda drugačna - nekaj dodatnih točk in jesenski del se lahko konča v varni sredini.

Hit Gorica (8.) - Olimpija (3.) (sobota ob 14.00)
"Vrtnice" se vzpenjajo, na zadnjih 10 tekmah so doživele le en poraz, razigrani Milan Osterc pa je več kot odlično nadomestil izostanek poškodovanega Etiena Velikonje. "Zmajem" tako kot večini prvoligašev pojenja sapa, hud udarec je odstotnost kapetana Sebastjana Cimerotiča. Vseeno je Olimpija v prednosti, letos je proti Gorici osvojila štiri točke in s pametnim pristopom, je vsaj točka dosegljiva.

Labod Drava (10.) - Luka Koper (1.) (nedelja ob 13.30)
Gostitelji čakajo na milostni udarec, klub je v razsulu, igralci nezadovoljni, izidi katastrofalni. Vse to je voda na mlin Kopra, ki bi po seriji slabih izidov le moral osvojiti tri točke in končno osvojiti jesenski naslov. Zasledovalci koprskih "kiksov" ne znajo ali nočejo izkoristiti, Mirana Pavlina in tovarišijo pa pozimi čaka zahtevno delo, če želi, da se bo Koper resno potegoval za prvi naslov prvaka.

Rudar (2.) - Maribor (4.) (nedelja ob 15.45)
Najzanimivejši obračun bo Ob jezeru, kjer se bosta udarila Rudar in Maribor. "Knapi" so proti Olimpiji le prekinili črni niz 4 zaporednih porazov, a razredčene vrste niso nič bolj popolnjene kot prej. Dejstvo, ki govori v prid varovancev Marijana Pušnika je, da je Rudar dobil obe letošnji prvenstveni srečanji (1:0 in 0:2).

Domači poraz z Nafto je bila boleča zaušnica za "vijoličaste", ki bi z dobrim zaključkom jeseni, kmalu zabrisali spomin na blede letošnje predstave. Vseeno so prvaki zmanjšali zajetni zaostanek za prvim mestom in z dobrim izkoristkom na preostalih treh tekmah bi postal ubranitev naslova povsem uresničljiv cilj.

Lestvica:                             
LUKA KOPER 19 10 6 3 26:19 36
RUDAR 20 10 2 8 29:28 32
OLIMPIJA (-2) 20 10 2 8 29:18 30
MARIBOR 19 9 2 8 33:27 29
CM CELJE 19 8 5 6 32:28 29
NAFTA 20 8 4 8 32:34 28
DOMŽALE 20 7 5 8 28:36 26
HIT GORICA 20 6 5 9 32:34 23
INTERBLOCK LJ 19 6 4 9 23:25 22
LABOD DRAVA 20 4 5 11 18:33 17