Arnel Jakupović je poleg petih golov v državnem prvenstvu v tej sezoni dvakrat zadel še v kvalifikacijah za Konferenčno ligo. Foto: www.alesfevzer.com
Arnel Jakupović je poleg petih golov v državnem prvenstvu v tej sezoni dvakrat zadel še v kvalifikacijah za Konferenčno ligo. Foto: www.alesfevzer.com

Vpoklic 26-letnega Jakupovića je kljub dobrim predstavam v dresu vijoličastih za avstrijske medije presenečenje. Drugi novinec na seznamu selektorja Ralfa Rangnicka je vezist Borussie Mönchengladbach Kevin Stöger.

Jakupović, ki je bil rojen in je odraščal na Dunaju, ima poleg avstrijskega tudi državljanstvo Bosne in Hercegovine. V karieri je zamenjal številne klube, po vzgoji pri dunajski Austrii je bil pred leti tudi član Juventusa (v ekipi do 19 let), v Sloveniji pa je pred lanskim odhodom v Ljudski vrt tri sezone in pol igral za Domžale.

Hrvaški mediji sicer poročajo, da se bo po četrtkovi povratni tekmi kvalifikacij za Konferenčno ligo proti Djurgardnu iz Maribora preselil k Osijeku. Odškodnina naj bi znašala milijon evrov.

Boleč poraz v osmini finala proti Turčiji

"Trije napadalci Michael Gregoritsch (Freiburg), Sašo Kalajdžić (Wolverhampton) in Maximilian Entrup (Hartberg) so odsotni, spredaj pa nimamo toliko igralcev. Dobili smo vtis, da moramo fanta preizkusiti, saj je nevaren za gol," je Rangnick vpoklic Jakupovića pojasnil na novinarski konferenci na Dunaju.

Avstrija, ki je na nedavnem evropskem prvenstvu po osvojenem prvem mestu v predtekmovalni skupini D (pred Francijo, Nizozemsko in Poljsko) boleče izpadla v osmini finala proti Turčiji (1:2), bo v Ljubljano prispela s 24 nogometaši.

V izbrani vrsti je tudi najboljši strelec Marko Arnautović (Inter), ki je po koncu Eura namignil, da bi lahko končal reprezentančno kariero. Poleg že omenjene trojice napadalcev sta poškodovana še branilec Gernot Trauner (Feyenoord) in vezist Florian Kainz (Köln).

Slovenski selektor Matjaž Kek bo seznam objavil v petek ob 10.00.

Seznam Avstrije

Vratarji: Niklas Hedl (Rapid Dunaj), Patrick Pentz (Bröndby), Alexander Schlager (Salzburg);

branilci: Samson Baidoo (Salzburg), Kevin Danso (Lens), Philipp Lienhart (Freiburg), Phillipp Mwene (Mainz), Stefan Posch (Bologna), Alexander Prass (Hoffenheim), Leopold Querfeld (Union Berlin), Maximilian Wöber (Leeds United);

vezisti: Christoph Baumgartner (Leipzig), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Marco Grüll (Werder Bremen), Konrad Laimer (Bayern), Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund), Romano Schmid (Werder Bremen), Matthias Seidl (Rapid Dunaj), Nicolas Seiwald (Leipzig), Kevin Stöger (Borussia Mönchengladbach), Patrick Wimmer (Wolfsburg);

napadalci: Junior Adamu (Freiburg), Marko Arnautović (Inter), Arnel Jakupović (Maribor).


Liga narodov, skupina B3

Petek, 6. septembra, ob 16.00:
KAZAHSTAN – NORVEŠKA

Ob 20.45 (Ljubljana):
SLOVENIJA – AVSTRIJA

Ponedeljek, 9. septembra, ob 20.45 (Ljubljana):
SLOVENIJA – KAZAHSTAN

NORVEŠKA – AVSTRIJA