José Mourinho že stopnjuje napetost pred povratno tekmo v Barceloni, ki bo prihodnjo sredo. Foto: EPA
José Mourinho že stopnjuje napetost pred povratno tekmo v Barceloni, ki bo prihodnjo sredo. Foto: EPA
Vedno mirni Xavi se tokrat nikakor ni mogel sprijazniti s sojenjem portugalske trojke na čelu z Olegarijem Benquerenco. Foto: EPA
Mario Balotelli
Mario Balotelli je bil mnenju nekaterih 12. igralec Barcelone. Foto: EPA

Zvezdnik Barcelone Xavi, ki je po koncu dvoboja že na zelenici kritiziral sodnike, se je v hodnikih stadiona Giuseppe Meazza besedno "spopadel" še z karizmatičnim trenerjem črno-modrih Mourinhom. "Za tiste, ki niso navajeni izgubljati, je vedno težko prenesti poraz. Tudi sam sem tak. To je karakteristika zmagovalnih moštev. S Xavijem nikoli ne morem imeti težav, ker ga obožujem. Je eden izmed najboljših na svetu," je na novinarsko vprašanje, kaj se je dogajalo v predoru, odgovoril "The Special One".

Mourinho: So pozabili Ovreböja?
"Nisem zadovoljen zaradi prejetega zadetka, ki je bil plod naše napake. Želel pa bi nekaj sporočiti Barceloninim nogometašem. Morali bi se naučiti biti šampioni, tudi ko izgubijo tekmo. Namesto da bi priznali, da je bil Inter na tej tekmi boljši, so po tekmi v predoru napadali sodnika. Kaže, da so že pozabili na norveškega sodnika Ovreböja, ki jih je lani proti Chelseaju popeljal do finala. Kot kaže, njihov spomin ni najboljši," je bil tradicionalno "strupen" Mourinho, ki se zaveda, da bo tekma na Nou Campu vse prej kot lahka: "Nismo tako blizu finala, kot bi se dalo sklepati po tej tekmi. Barcelona je doma precej močnejša. Težko nam bo."

"Inter je postal velika ekipa"
Seveda se Portugalec po velikem preobratu in zmagi ni pozabil pohvaliti: "Ko sem prišel v Milano, je bil Inter malo moštvo v Ligi prvakov. Bali so se igrati. Zdaj imamo možnost premagati najboljšo ekipo na svetu. Inter je postal velika ekipa tudi v Ligi prvakov. Imamo možnost igrati v velikem finalu v Madridu, tudi če nam ne bo uspelo, pa bomo lahko hodili z visoko vzdignjenimi glavami."

Mourinho prelisičil Guardiolo
Španski mediji priznavajo, da je Mourinho prelisičil kolega na klopi Kataloncev in da je "Barcelona prvič, odkar je Guardiola postal trener, pokazala manj od svojega nasprotnika". Guardiola je čestital nasprotniku in ni iskal alibija v sojenju, edino pritožbo je imel na travnato površino. "Zelenica ni bila takšna, kot smo si jo želeli. Doma bo drugače," je povedal Guardiola in napovedal, da bodo travo na Nou Campu prihodnjo sredo zalivali.

Materazzi napadel Balotellija
Posebna zgodba tekme je bil napadalec Interja Mario Balotelli, ki je v igro vstopil v 75. minuti in si s svojo anemično in nezainteresirano igro nakopal bes domačih navijačev. Vrhunec je bil v zadnjih vzdihljajih srečanja, ko je 19-letnik nesramno gestikuliral proti tribunam. Mourinho je bil ogorčen: "Na drugi najbolj pomembni tekmi v klubskem nogometu so z igrišča vsi odhajali mrtvo utrujeni, eden pa je bil svež kot še nikoli. Kolikokrat ste me kritizirali, zato ker sem ga skušal naučiti igrati in se obnašati? Potem pa tole."

Ibrahimovic: Kaj takega še nisem videl
Po besedah Zlatana Ibrahimovica je domači branilec Marco Materazzi v predoru obračunal z Balotellijem: "Videl sem, da je Materazzi v predoru napadel Balotellija. Kaj podobnega še nisem videl. Če bi bil na mestu Materazzija, bi ga pustil na miru. Bil sem šokiran. Če bi kaj takega napravil meni, bi ga nokavtiral. V slačilnici smo se pogovarjali le o tem. Namesto da bi bil ponosen na zmago, je lovil 19-letnega soigralca, da bi ga pretepel." Balotelli je bil pred nekaj tedni slikan v dresu mestnega tekmeca Milana, kar je med navijači Interja sprožilo pravi revolt.