Lionel Messi in soigralci bodo morali pokazati več kot v soboto proti Herculesu. Foto: Reuters
Lionel Messi in soigralci bodo morali pokazati več kot v soboto proti Herculesu. Foto: Reuters
Glasgow Rangers
Trener Glasgow Rangersov Walter Smith in njegov pomočnik Ally McCoist sta takole vodila trening Škotov na Old Traffordu. Foto: Reuters
Wesley Sneijder in Rafael Benitez
Interjev dvojec Wesley Sneijder in Rafael Benitez na novinarski konferenci v Enschedeju. Foto: EPA

Začenja se 19. sezona najprestižnejšega nogometnega tekmovanja. Torkovi in sredini večeri bodo v prihodnjih mesecih znova polnili stadione od Lizbone do Kazana ter od Glasgowa do Tel Aviva, pred televizijskimi sprejemniki pa se bodo zbirali nogometni navdušenci po vsem svetu. Torek za začetek ne prinaša pravega derbija, morda je temu še najbližje britanski dvoboj med Manchester Unitedom in Glasgow Rangersi.

Vrača se Ferdinand
"V zadnjih minutah moramo biti bolj skoncentrirani," pravi trener rdečih vragov Alex Ferguson, potem ko je United v soboto že drugič letos v Premier League v končnici tekme zapravil zmago. Proti Evertonu je dva zadetka prejel v sodnikovem podaljšku, izid je bil 3:3. Po poškodbi kolena, ki jo je staknil med pripravami na svetovno prvenstvo, se v ekipo vrača Rio Ferdinand, igral pa bo tudi Wayne Rooney, ki je izpustil gostovanje na Goodison Parku.

Rangersi lani na šestih tekmah v Ligi prvakov niso niti enkrat zmagali. V sezoni 2003/04 je na obeh medsebojnih dvobojih slavil United (0:1, 3:0).

Cisse glavna nevarnost za Barco
Barcelona, ki je senzacionalno klonila proti Herculesu iz Alicanteja (0:2), si bo lizala rane na srečanju proti Panathinaikosu. "V tem klubu so pomembne le zmage. Ko ne zmagujemo, postanemo jezni. Upajmo, da bomo v torek pokazali kakovostnejšo predstavo," pred obračunom z Grki meni Daniel Alves. Andres Iniesta je prepričan, da se bodo iz poraza evropski prvaki iz leta 2009 nekaj naučili. Tako bo najbrž tudi s trenerjem Pepom Guardiolo, ki je na sobotni tekmi spočil Xavija, Sergia Busquetsa, Pedra in Carlesa Puyola ter se opekel.

Obramba Barcelone bo morala najbolj paziti na napadalca Djibrila Cisseja, ki je lani pomagal Panathinaikosu do dvojne krone z 29 zadetki, konec tedna pa je bil tudi edini strelec ob zmagi "zelenih" na gostovanju pri Arisu z 1:0.

Twente optimistično pričakuje Inter
Branilec naslova Inter bo gostoval pri nizozemskem prvaku Twenteju. Na Nizozemskem je bil na zadnjih petih gostovanjih neporažen. Črno-modri še čakajo na pravo formo Diega Milita, ki je v lanskem finalu z dvema zadetkoma potopil Bayern. V taboru Twenteja optimistično pričakujejo evropskega prvaka in so odločeni, da se mu pogumno postavijo po robu. "Smo nizozemski prvaki in to moramo pokazati," napoveduje vezist Wout Brama.

Zanimivo bo tudi srečanje med Werderjem in Tottenhamom. Pri gostiteljih bo zaradi poškodbe stegenske mišice verjetno manjkal Claudio Pizarro, poškodovana sta tudi osrednja branilca Naldo in Per Mertesacker.

Liga prvakov, 1. krog

Torek ob 20.45:

Skupina A:

TWENTE - INTER
WERDER - TOTTENHAM

Skupina B:
LYON - SCHALKE
BENFICA - HAPOEL

Skupina C:
MANCHESTER UTD - GLASGOW RANGERS
BURSASPOR - VALENCIA

Skupina D:
BARCELONA - PANATHINAIKOS
KÖBENHAVN - RUBIN KAZAN

Sreda ob 20.45:
Skupina E:
BAYERN - ROMA
CLUJ - BASEL

Skupina F:
MARSEILLE - SPARTAK MOSKVA
ŽILINA - CHELSEA

Skupina G:
REAL MADRID - AJAX
MILAN - AUXERRE

Skupina H:
ARSENAL - BRAGA
ŠAHTAR - PARTIZAN