Josip Iličić je po prestopu v Maribor zablestel v polnem sijaju. Foto: Sandi Fišer
Josip Iličić je po prestopu v Maribor zablestel v polnem sijaju. Foto: Sandi Fišer
21 Kekovih izbrancev za Avstralijo

Tekma bo odigrana naslednjo sredo na novem stadionu v Stožicah in bo služila kot generalka za prihajajoči kvalifikacijski ciklus za Euro 2012. Kekove varovance v septembru in oktobru čakajo štiri tekme.

V dogovoru s selektorjem mlade reprezentance
"Ne glede na težave posameznih igralcev je v tem trenutku najpomembneje, da preverimo, v kakšnem stanju so posamezniki," je Kek obrazložil seznam in dodal: "Nekaj igralcev, ki so bili na svetovnem prvenstvu, manjka zaradi poškodb, medtem ko si nekateri še urejajo klubski status. Jedro reprezentance je poznano, edini novinec pa je, v dogovoru s selektorjem mlade reprezentance, Josip Iličič iz Maribora."

Vratarji:
HANDANOVIČ Samir (Udinese, ITA), ŠELIGA Aleksander (Sparta Rotterdam, NIZ), HANDANOVIČ Jasmin (Empoli, ITA).
Obrambni igralci:
BREČKO Mišo (FC Koln, NEM), ŠULER Marko (Gent, BEL), MAVRIČ Matej (KSV Superfund, AVT), CESAR Boštjan (Chievo, ITA), JOKIČ Bojan (Chievo, ITA), ILIČ Branko (FC Moskva, RUS).
Vezisti:
STEVANOVIČ Dalibor (Vitesse, NIZ), VRŠIČ Dare (FC Timisoara, ROM), BIRSA Valter (Auxerre, FRA), KIRM Andraž (Wisla, POL), ILIČIČ Josip (Maribor), KOREN Robert, RADOSAVLJEVIČ Aleksander.
Napadalci:
NOVAKOVIČ Milivoje (FC Koln, NEM), MATAVŽ Tim (Groningen, NIZ), LJUBIJANKIČ Zlatan (Gent, BEL), DEDIČ Zlatko (Bochum, NEM), BURGIČ Miran (FC Wacker Innsbruck, AVT).

21 Kekovih izbrancev za Avstralijo