Foto:
Foto:
Gol Ruija Coste (desno) ni bil dovolj za zmago Milana.
Michael Ballack je z šest minut pred koncem zadel za zmago Bayerna nad Borussio iz Mönchengladbacha. Bavarcem se nasmiha 19. naslov.
Marcelo Bordon (desno) je z veliko napako v 15. minuti podaril prvi zadetek Stuttgartu. Njegovi nekdanji soigralci so mu lahko hvaležni.
Louis Saha (levo) se je poškodoval že v 22. minuti. Manchester United je v Norwichu doživel eno izmed največjih blamaž v zgodovini kluba.
Robert Pires je prinesel zmago Arsenalu, ki se mu nasmiha 2. mesto.
Fabien Barthez je obranil vse mogoče in nemogoče, a tudi on je bil brez moči v zadnji minuti, ko je Niang zadel za zmago Strasbourga.
Diego Forlan (levo) je zadel le vratnico, a je bil bolj natančen Cezar Arzo. Villarreal je osvojil veliko točko na Riazorju.

V Premier ligi je najbolj odmeval poraz Manchester Uniteda pri zadnjeuvrščeni ekipi Norwicha z 0:2. Chelsea je s točko proti Birminghamu (1:1) obdržal lepo prednost pred Arsenalom.
V Španiji je bilo vse v znamneju derbija med Realom in Barcelono (4:2). Katalonci bodo morali trepetati za naslov prvaka, saj prednost šestih točk ne zagotavlja povsem mirnega nadaljevanja prvenstva.

Italija: Juventus in Milan osvojila le točko
Manuel Rui Costa je že v 14. minuti nakazal, da bo Milan zlahka odpravil Brescio v 31. krogu Serie A. Clarence Seedorf in Jon Dahl Tomasson sta zamudila lepi priložnosti za povišanje vodstva. Kazen je prišla tri minute pred koncem, ko je Kamerunec Pierre Wome z izjemnim strelom z 20 metrov zadel za končnih 1:1.

Juventus je imel priložnost, da se povzpne na vrh lestvice v Firencah, a je Fiorentina zasluženo prišla do točke (3:3). Gostitelji so trikrat vodili, Zlatan Ibrahimovic pa je po lepi dvojni podaji z Marcelom Zalayeto izenačil sedem minut pred koncem. Milan in Juventus imata na vrhu še vedno po 67 točk. V Italiji že vsi pričakujejo derbi na San Siru, ki bo 8. maja.

Julio Antonio Cruz je zadel proti svojemu bivšemu klubu že v 4. minuti. Inter se je z zmago v Bologni (0:1) utrdil na 3. mestu. Udinese po remiju z Romo (3:3) ostaja na 3. mestu. Roma je na 7. mestu in se bo morala še kako potruditi za nastop v pokalu Uefa.

Nemčija: Ballack rešil Bavarce
V 28. krogu Bundeslige je Bayern naredil velik korak proti 19. naslovu prvaka. Bavarci so se pobrali po težkem porazu proti Chelseaju (2:4) v Ligi prvakov. Borussia iz Mönchengladbacha je v 38. nastopih v Münchnu slavila le leta 1995. Ekipa trenerja Dicka Advocaata se krčevito bori za obstanek in na olimpijskem stadionu je pokazala zelo dobro igro, vendar to ni bilo dovolj (2:1). V 65. minuti je Marcell Jansen na desni strani preigral Willyja Sagnola in podal predložek v sredino. Oliver Kahn je bil slabo postavljen, žoga ga je preletela in Ivu Ulichu na drugi vratnici ni bilo težko z glavo zadeti prazne mreže. Bavarci so odgovorili silovito, le 16 sekund po izvajanju sredine je Ze Roberto podal do Mehmeta Scholla, ki je žogo srečno in spretno popeljal mimo branilcev gostov in vratarja Caseya Kellerja v mrežo. Tri minute kasneje je steber obrambe Borussie Američan Craig Moore podrl Paola Guerrera in si prislužil rdeči karton. Šest minut pred koncem je Willy Sagnol z milimetrsko natančno podajo našel Michaela Ballacka, ki je s silovitim strelom z glavo poskrbel za veliko slavje v Münchnu.

Kuranyi pokopal Schalke
Na olimpijskem stadionu so z odobravanjem spremljali izid tekme v Stuttgartu, kjer je Schalke doživel pravi debakl (3:0). V 15. minuti je Christain Tiffert z desne strani podal pred vrata gostov, kjer je Marcelo Bordon (do lani še igralec Stuttgarta) zgrešil celo žogo in padel na tla, za njegovim hrbtom pa je Kevin Kuranyi zadel za 1:0. Isti igralec je na začetku drugega dela z natančnim udarcem z glavo z desetih metrov povišal vodstvo gostiteljev. V 63. minuti je Kuranyi z roba kazenskega prostora z močnim strelom v daljši kot dosegel pravi evrogol, vratar Schalkeja Frank Rost je le obstal na mestu.

Bayern ima šest krogov pred koncem tri točke prednosti pred Schalkejem in pet pred Stuttgartom. Werder je z zmago v Hamburgu (1:2) devet točk zadaj, vendar lanski prvaki še vedno upajo na 3. mesto. Zanimivo bo tudi v boju za obstanek, saj je le Freiburg zanesljivi potnik v 2. ligo. Bochum je ugnal Hannover z 1:0 in še upa na obstanek. Aleksander Knavs je odigral vseh 90 minut.

Anglija: Sramoten poraz rdečih vragov
Zadnjeuvrščeni Norwich je v 32. krogu Premier lige senzacionalno premagal Manchester United z 2:0. Močno kritizirani trener gostov Alex Ferguson je na klopi pustil Wayna Roonneya in Ruuda van Nistelrooya. Louis Saha se je poškodoval že v 22. minurti, Jose Kleberson pa je še enkrat več dokazal, da si ne zasluži dresa slavnega kluba. Poteza Fergusona je nerazumljiva, saj rdeči vragi naslednjo tekmo igrajo šele v nedeljo v Cardiffu, ko bo na sporedu polfinale FA-pokala. Gostitelji so uspešno odbili začetni pritisk in v 55. minuti povedli. Darren Huckerby je podal do Deana Ashtona, ki je z glavo s 15 metrov prelisičil Tima Howarda. Ashton je 10 minut kasneje lepo našel Leona MacKenzija, ki je z volejem postavil končni izid. To je bil prvi poraz Manchester Uniteda v Premier ligi po 20 tekmah.

Chelsea zadovoljen tudi s točko
Spodrsljaj rdečih vragov je dobro izkoristil Arsenal, ki je v gosteh ugnal Middlesbrough (0:1). Po kombinaciji Patricka Vieire in Cesca Fabregasa je zmedo v obrambi gostiteljev izkoristil Robert Pires.

Chelsea je bil le osem minut oddaljen od prvega domačega poraza po 33 tekmah. Didier Drogba je v 82. minuti zadel za točko proti Birminghamu (1:1). Vodilna ekipa angleškega prvenstva je vseskozi napadala, imela celo 80-odstotno posest žoge, a je Birmingham povedel v 65. minuti prek Urugvajca Walterja Pandianija. Chelsea ima na vrhu lestvice še vedno 11 točk prednosti pred Arsenalom, ki 20. aprila gostuje na Stamford Bridgu.

Francija: Le Barthez ni bil dovolj
Nogometaše Marseilla je v Strasbourgu vse do 90. minute reševal sijajni vratar Fabien Barthez. Obranil je pet velikih priložnosti za zadetek. V 90. minuti je Karim Hagui z glavo našel Mamadouja Nianga, ki je z bližine le zadel za zmago gostiteljev. Marseille si je sedaj precej otežil položaj v boju za 3. mesto. Tekmeca v boju za 2. in 3. mesto Lille in Monaco bosta dvoboj 32. kroga odigrala kasneje.
Pierre-Alain Frau je z dvema zadetkoma v Nantesu Lyon še približal k četrtemu zaporednemu naslovu prvaka (2:2). Paris SG in Bordeaux sta v prejšnjih letih krojila vrh lestvice, tokrat sta se na Parku princev razšla brez zmagovalca (1:1). V 31. minuti je po podaji Reinalda zadel Daniel Ljuboja. To je bil njegov prvi gol letos. Priložnost je dobil, ker ni nastopil Pedro Pauleta. Marouane Chamakh je izenačil z bele točke v 71. minuti.

Španija: Sevilla blizu sanjskemu dosežku
Sevilla si je z zmago nad Espanyolom (1:3) v 31. krogu španskega prvenstva na široko odprla vrata do kvalifikacij za Ligo prvakov. Lopez Jordi in Julio Baptista sta že v prvih 20. minutah poskrbela za vodstvo gostov z 2:0. Villareal je iz La Corune prinesel pomembno točko (1:1). Deportivo je povedel v 63. minuti, ko je s prostega strela zadel Alberto Luque. V 75. minuti je po podaji Juana Romana Riquelmeja Diego Forlan zadel le vratnico. Pet minut pred koncem tekme je veliko napako storil vratar Deportiva Gustavo Munua, ki je že ujel visoko žogo, vendar jo je izpustil. Na pravem mestu je bil Cesar Arzo, ki je prinesel Villarrealu točko na vročem Riazorju. Valencia je vse bolj oddaljena od mest, ki vodijo v Ligo prvakov. Na Mestalli je remizirala z Malago (2:2). Oba zadetka za gostitelje je zabil Marco Di Vaio. Ko je že vse kazalo na zmago Valencie je v sodnikovem podaljšku točko gostom zagotovil Sergio Duda.