Novi predsednik Juventusa Giovanni Cobolli Gigli, izvršni direktor Jean Claude Blanc in začasni izvršni direktor Carlo Sant' Albano so si po novinarski konferenci takole segli v roke. Foto: EPA
Novi predsednik Juventusa Giovanni Cobolli Gigli, izvršni direktor Jean Claude Blanc in začasni izvršni direktor Carlo Sant' Albano so si po novinarski konferenci takole segli v roke. Foto: EPA
Kdaj bo Juventus izplaval iz kalnih voda? Foto: EPA

Blanc je sicer direktor Odprtega prvenstva Francije v tenisu, izkušnje pa ima tudi z organiziranjem kolesarske Dirke po Franciji. Predsednik kluba je postal Giovanni Cobolli Gigli, ki je dejal, da je prva naloga nove uprave priprava kluba na oba možna scenarija - obstanek v Serie A ali izpad v Serie B.

"Kmalu lahko spet postanemo zmagovito moštvo. Mogoče v nekaj letih, če bomo imeli srečo, pa morda že po letu dni," je povedal Cobolli Gigli, ki upa, da bo trener ostal Fabio Capello, čeprav je slednji pred časom izjavil, da je njegova pogodba vezana na Juventus le, če ostane v prvi ligi. Prejšnji teden je ponudbo za vodenje stare dame v drugi ligi prejel nekdanji francoski kapetan Didier Deschamps.

Sojenje hitro ustavili
Delničarji so na skupščini močno kritizirali delo prejšnje uprave, ki ni bila pozorna, kaj počne Luciano Moggi, nekdanji menedžer Juventusa. Pred stavbo, kjer je skupščina potekala, se je zbrala tudi množica navijačev v oprijetih črnih majicah, z velikimi sončnimi očali, zastavami in transparenti. Novo upravo je predlagalo podjetje Ifil družine Agnelli, ki je lastnik Juventusa.

V Rimu se je sicer že začelo sojenje vpletenim v nogometni škandal, ki pa so ga zaradi proceduralnih zapletov že po treh urah ustavili. Nadaljevalo se bo v ponedeljek. Cobolli Gigli je pozval vse klube in njihove vodilne može, da izkoristijo priložnost in "očistijo" italijanski nogomet, saj take ne bodo imeli nikoli več. Poleg Juventusa zaradi domnevnega nameščanja sodnikov sodijo še Milanu, Fiorentini in Laziu.