Reakcija Cristiana Ronalda po drugi odlični obrambi Samirja Handanovića. Foto: Reuters
Reakcija Cristiana Ronalda po drugi odlični obrambi Samirja Handanovića. Foto: Reuters

Stara dama se je 20. uvrstila v finale, kjer bo 19. maja na San Siru lovila rekordno 14. lovoriko v tem tekmovanju. Torinski velikan je zadnjič pokal osvojil pred tremi leti, v finalu pa bo zaigral šestič v zadnjih sedmih letih. Drugi finalist bo znan v sredo, ko se bosta v Bergamu pomerila Atalanta in Napoli, ki brani naslov. Prvi dvoboj se je končal z 0:0.

Inter, ki sedmič zapored na stadionu Allianz ni zatresel mreže, je imel največjo priložnost v 25. minuti. Z roba kazenskega prostora z desne strani je prosti strel izvedel Christian Erisken, ki je podal pred vrata. Merih Demiral ni skočil, žoga, ki je bila sicer nekoliko prenizka, pa je presenetila Romeluja Lukakuja. Belgijca je zadela v prsi in zletela mimo vrat.

Gostje so prihajali do strelov. Razmerje je bilo 18:12 v korist Interja, toda domača obramba je zanesljivo opravila svoje delo, saj je številne poskuse Milančanov blokirala. V drugem polčasu si je največji priložnosti priigral Juve. Obakrat je napad zaključil Cristiano Ronaldo, a se je dvakrat izkazal Samir Handanović.

V 64. minuti je najprej po veliki napaki Interjeve obrambe Weston McKennie podal Ronaldu, ki je prišel za hrbet gostujoči zadnji vrsti, poskusil z diagonalnim strelom, toda slovenski vratar je bil na mestu. Šest minut pozneje je Portugalec odlično preigraval, prišel mimo Milana Škriniarja in Nicola Barelle, nevarno streljal, a še enkrat je bil uspešnejši Handanović.


Polfinale, povratni tekmi:
JUVENTUS – Inter 0:0 2:1

Juventus: Buffon, Danilo, Demiral, de Ligt, Alex Sandro, Rabiot, Bentancur, Cuadrado (82./Chiellini), Bernardeschi (62./McKennie), Ronaldo, Kulusevski (87./Chiesa).

Inter: Handanović, Škriniar, de Vrij, Bastoni (65./Kolarov), Hakimi, Darmian (58./Perišić), Brozović, Barella, Eriksen (65./Sensi), Martinez, Lukaku.

Sodnik: Maurizio Mariani


Sreda ob 20.45:
ATALANTA – NAPOLI 0:0

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem. Finale bo 19. maja v Milanu.