Kanadčani so bili nevarnejši tekmeci, na koncu pa se je kanadski vratar z dvema ubranjenima 11-m odkupil za veliko napako ob izenačenju Rondona. Foto: AP
Kanadčani so bili nevarnejši tekmeci, na koncu pa se je kanadski vratar z dvema ubranjenima 11-m odkupil za veliko napako ob izenačenju Rondona. Foto: AP

Kanada se je na premierni udeležbi na južnoameriškem prvenstvu prebila v polfinale, kjer jo v sredo čaka ponovno soočenje z Argentino, ki je bila v skupinskem delu boljša z 2:0.

Kanadčani so povedli že v 13. minuti, ko je Jacob Shaffelburg izkoristil podajo Jonathana Davida. Slednji je zatem zapravil nekaj izrednih priložnosti. Venezuelci so izenačili v 64. minuti po golu svojega prvega napadalca Salomóna Rondóna, ki je s 35 metrov z visokim lobom kaznoval izlet kanadskega vratarja. Do konca je Kanada imela boljše priložnosti, a je v vratih Venezuele blestel Rafael Romo.

Kanadski vratar ubranil dve od šestih 11-m

Takoj po koncu rednega dela je sledilo izvajanje enajstmetrovk, prvi so streljali Venezuelci. V drugi seriji sta okvir vrat zgrešila tako Yangel Herrera kot Liam Miller, v četrti seriji pa sta branila oba vratarja: Crépeau je ustavil strel Savarina, Romo pa udarec Eustaquia. Po seriji petih strelov je bilo tako izenačeno 3:3.

Wilker Ángel je pristopil k šesti 11-m za Venezuelo, a je zablestel Maxime Crépeau, nakar je Ismael Koné zadel in popeljal Kanado v polfinale. Venezuelci so nazadnje v polfinalu celinskega prvenstva igrali leta 2011.


Sorodna novica Argentinci rešili Messija in po 11-metrovkah strli Ekvadorce

Copa America 2024

Četrtfinale

ARGENTINA – Ekvador *5:3 (1:1, 1:0) – po izvajanju 11-metrovk
Lisandro Martinez 35.; Rodriguez 92.

Venezuela – KANADA *3:4 (1:1, 0:1) – po izvajanju 11-metrovk
Rondon 64.; Shaffelburg 13.

Nedelja ob 0.00:
KOLUMBIJA – PANAMA

Ob 3.00:
URUGVAJ – BRAZILIJA