Nicklas Bendtner se je v soboto veselil zadetka Robina van Persieja, v torek pa ga po avtomobilski nesreči ne bo. Foto: EPA
Nicklas Bendtner se je v soboto veselil zadetka Robina van Persieja, v torek pa ga po avtomobilski nesreči ne bo. Foto: EPA
Arsene Wenger
Arsene Wenger je lahko zadovoljen s finančnim položajem kluba, veliko težav pa ima s poškodbami. Foto: Reuters
Dirk Kuyt
Dirk Kuyt se veseli tekme v Firencah. Foto: EPA
Dan Petrescu
Dan Petrescu je s svojimi varovanci poskrbel za evforijo. Foto: EPA

Arsenal je objavil rekorden dobiček (38 milijonov evrov), obenem pa ima trener Arsene Wenger nove skrbi. Denilson je utrpel poškodbo hrbta in bo z igrišč odsoten dva meseca. Brazilec se je poškodoval na tekmi proti Manchester Cityju 12. septembra (2:4), zadnje preiskave pa so razkrile, da je poškodba resnejša, kot pa so sprva domnevali zdravniki.

Bendtner preveč pritisnil na plin
Danes se je v prometni nesreči v Londonu poškodoval še napadalec Bendtner, ki bo tako izpustil tekmo Lige prvakov proti Olympiacosu. S svojim aston martinom je drvel na trening in se zaletel. Iz razbitega vozila, vrednega 160.000 ameriških dolarjev, je Bendtner na srečo stopil z le nekaj praskami. "Na današnjem treningu ga ni bilo. Ima nekaj prask, tresel se je. Proti Olympiacosu vsekakor ne bo v postavi," je dejal Wenger.

Wenger ostaja varčen
Rekordne številke so tudi posledica dejstva, da Wenger v prestopnem roku ni želel plačevati visokih zneskov. Skupni promet se je povečal na 313,3 milijona funtov (338 milijonov evrov), največji delež tega zneska pa so prihodki od televizijskih pravic in prodaje vstopnic, še posebej, ko so se topničarji uvrstili tako v polfinale lige prvakov kot v polfinale angleškega pokala.

Redsi v Firencah brez Mascherana
Na derbi skupine E je Liverpool odpotoval brez Javierja Mascherana. Argentinec ima poškodovano kito v podkolenskem zgibu. Yossi Benayoun, ki si je v soboto proti Hull Ciyju (6:1) poškodoval levo nogo, bo lahko zaigral. Redsi so na uvodni tekmi Lige prvakov s slabo igro premagali Debrecen (1:0). Zadel je Dirk Kuyt, ki se z veseljem spominja zadnjega obiska Italije. Liverpool je z 1:0 slavil na San Siru proti Interju v osmini finala pred letom in pol. "To je bila nepozabna noč na San Siru. Res sem užival v vsaki minuti tega srečanja. Upam, da bo jutri podobno. Z novo zmagi bi si precej izboljšali položaj pred nadaljevanjem Lige prvakov," je dejal Kuyt.

Bo "Ševa" spomnil na stare čase?
Barcelona bo gostila Dinamo iz Kijeva. Trener Pep Guardiola ima težave z napadlaci. Thierry Henry ima poškodovano stegensko mišico, tudi Bojan Krkić ni nared. Vse breme bo spet na Zlatanu Ibrahimoviću. Šved je na petih tekmah v Primeri division dosegel pet zadetkov. Kijevčani so neporaženi že 15 tekem v vseh tekmovanjih, v uvodnem krogu so s 3:1 odpravili ruske prvake iz Kazana. V napadu bo zaigral Andrej Ševčenko, ki je leta 1997 na nepozabni tekmi Lige prvakov Barci na Nou Campu zabil hat-trick ob zmagi Dinama s 4:0.

Petrescu sanja senzacijo proti Stuttgartu
Veliki dan bo tudi za romunsko Unireo, ki bo na največji tekmi v zgodovini kluba gostila Stuttgart. Trener Dan Petrescu je v treh letih popolnoma preporodil klub. Prodal je 24 igralcev, kupil pa 22 novih. Vodstvo kluba mu je dalo proste roke in vse se jim je vrnilo z obrestmi. Srečanje proti Stuttgartu bo na stadionu Steaue, saj domače igrišče Uniree sprejme le 7.000 gledalcev. "V Sevilli nismo imeli veliko možnosti, tokrat moramo pokazati več. Točka bi bila uspeh, zmaga pa bi pomenila pravo senzacijo," je povedal 41-letni Petrescu. Stuttgart se dviguje v formi, v soboto je odnesel vse tri točke iz težkega gostovanja v Frankfurtu (0:3).

2. krog, torek ob 20.45, skupina E:
FIORENTINA - LIVERPOOL
DEBRECEN - LYON

Lestvica:                               
LIVERPOOL 1 1 0 0 1:0 3
LYON 1 1 0 0 1:0 3
DEBRECEN 1 0 0 1 0:1 0
FIORENTINA 1 0 0 1 0:1 0


Skupina F:
RUBIN KAZAN - INTER ob 18.30
BARCELONA - DINAMO KIJEV

Lestvica:                               
DINAMO KIJEV 1 1 0 0 3:1 3
BARCELONA 1 0 1 0 0:0 1
INTER 1 0 1 0 0:0 1
RUBIN KAZAN 1 0 0 1 1:3 0



Skupina G:
UNIREA URZICENI - STUTTGART
GLASGOW RANGERS - SEVILLA

Lestvica:                               
SEVILLA 1 1 0 0 2:0 3
GLASGOW RANGERS 1 0 1 0 1:1 1
STUTTGART 1 0 1 0 1:1 1
UNIREA URZICENI 1 0 0 1 0:2 0



Skupina H:

ARSENAL - OLYMPIACOS
AZ ALKMAAR - STANDARD LIEGE

Lestvica:                               
ARSENAL 1 1 0 0 3:2 3
OLYMPIACOS 1 1 0 0 1:0 3
AZ ALKMAAR 1 0 0 1 0:1 0
STANDARD LIEGE 1 0 0 1 2:3 0