Andres Iniesta je v ponedeljek že trieniral. Foto: EPA
Andres Iniesta je v ponedeljek že trieniral. Foto: EPA
Theo Walcott in Arsene Wenger
Theo Walcott in Arsene Wenger sta bila na novinarski konferenci odlično razpoložena. Foto: EPA
Rene Krhin in Jose Mourinho
Jose Mourinho je v Moskvo vzel tudi Reneja Krhina. Foto: EPA

Trener topničarjev Arsene Wenger ne bo mogel računati na kamerunskega reprezentanta Alexa Songa, ki si je na treningu poškodoval dimlje. Zaradi poškodb na prvi tekmi z Barcelono bodo manjkali Cesc Fabregas, Andrej Aršavin in William Gallas, na seznamu poškodovanih pa je že dlje časa tudi Robin van Persie.

Guardiola brez trojice, a z Iniesto
Pri Barceloni bosta zaradi kazni manjkala branilca Gerard Pique in Carles Puyol, zaradi poškodbe pa ne bo švedskega napadalca Zlatana Ibrahimovića. Prva tekma v Londonu se je končala brez zmagovalca, potem ko so Katalonci z izjemno igro vodili že z 2:0.

"Obe moštvi znata žogo držati v svoji posesti. Tisto, ki bo v tem uspešnejše, bo imelo več možnosti, da zmaga. Skušali bomo igrati svojo igro, žogo držati v svoji posesti. Skušali bomo dominirati nad moštvom, ki želi prevladovati," je povedal trener Barce Pep Guardiola, ki je v ekipo vključil tudi Andresa Iniesto. Sijajni vezist ima poškodovano stegensko mišico.

Wenger: Psihično smo izredno močni
"Vedno sem podpiral svoje moštvo, tudi med težkimi trenutki med sezono, ker menim, da so psihično izredno močni. Igrišče moramo narediti manjše. Srce boja bo na sredini igrišča. Prva tekma je bila izredno razburljiva, druga pa utegne biti še bolj," je dejal Wenger, ki se zaveda, da ima Arsenal lepe možnosti tudi za naslov angleškega prvaka. V soboto so topničarji deset sekund pred koncem sodnikovega podaljška z golom Nicklasa Bendtnerja ugnali Wolverhampton z 1:0 in imajo za vodilnim Chelseajem tri točke zaostanka.

Walcott stavi na izjemno hitrost
Theo Walcott
je dejal, da preteče 100 metrov v približno 10,8 sekunde. "Ko sem bil star 14 let, sem jih pretekel v 11 sekundah, torej jih lahko zdaj potencialno veliko hitreje," se je pohvalil napadalec, ki je na prvem srečanju znižal zaostanek Arsenala na 1:2. Njegov nasmejani trener Wenger je dodal: "Jaz to lahko storim v 17 sekundah."

Mourinho kritiziral umetno podlago
Inter bo v Moskvi branil minimalno prednost pred CSKA-jem (1:0). Trener italijanskih prvakov Jose Mourinho se je hitro spotaknil ob umetno travo v ruski prestolnici. "Od 32 moštev v Ligi prvakov jih 31 igra na naravni travi, eno pa na umetni. Dejstvo je, da je igra veliko lepša, če se igra na naravni travi. Inter se bo veliko branil in skušal s protinapadi doseči zadetek v gosteh," je v svojem slogu dejal portugalski strateg. CSKA bo igral brez vezistov Miloša Krasića in Jevgenija Aldonina, ki sta kaznovana.

Četrtfinale, povratne tekme, torek ob 18.30:
CSKA MOSKVA - INTER 0:1

Verjetni postavi:

CSKA Moskva: Akinfejev, V. Berezucki, Ignaševič, A. Berezucki, Ščenikov, Semberas, Honda, Džagojev, Mamajev, Gonzalez, Necid.

Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Chivu, Zanetti, Cambiasso, Motta, Sneijder, Eto'o, Milito.

Sodnik: Stephane Lannoy (Francija)

Ob 20.45:
BARCELONA - ARSENAL 2:2

Verjetni postavi:

Barcelona: Valdes, Alves, Milito, Toure, Abidal, Keita, Xavi, Busquets, Messi, Krkić, Pedro.

Arsenal: Almunia, Sagna, Vermaelen, Campbell, Clichy, Rosicky, Eboue, Diaby, Nasri, Walcott, Bendtner.

Sodnik: Wolfgang Stark (Nemčija)

Sreda ob 20.45:
MANCHESTER UNITED - BAYERN 1:2

BORDEAUX - LYON 1:3

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.

Polfinale, prvi tekmi, torek, 20. aprila, ob 20.45:
INTER/CSKA - ARSENAL/BARCELONA

Sreda, 21. aprila, ob 20.45:

BAYERN/MAN. UTD - LYON/BORDEAUX
Povratni tekmi bosta 27. in 28. aprila.