Matjaž Kek se ubada z velikimi skrbi pred naslednjo kvalifikacijsko tekmo. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek se ubada z velikimi skrbi pred naslednjo kvalifikacijsko tekmo. Foto: MMC RTV SLO

Kek je za sredin obračun kvalifikacij za SP proti San Marinu ostal še brez Dareta Vršiča, ki je zaradi poškodbe odpovedal nastop. Igralca romunske Timisoare zaradi tega ni bilo niti v kadru za kvalifikacije za Ligo prvakov proti Šahtarju. Morebitna zamenjava Dalibor Stevanovič (Vitesse) ob vrnitvi po neugodni poškodbi še ni dovolj pripravljen, igralca z idejo, čigar vpoklic je za petek napovedal selektor, pa očitno tudi ne bo.

Nekateri so razmišljali o veteranu Miletu Ačimoviču, drugi pa o Interjevem mladcu Reneju Krhinu. Vendar se ne eno ne drugo ni izkazalo za uresničljivo.

Bačinovič, Mihelič, kdo drug ...?
Kek bo tako najverjetneje v nedeljo po končanem četrtem krogu Prve lige si naknadno poiskal kakšnega vezista. Glede na trenutno formo sta najbolj vroča obetavna igralca Maribora Armin Bačinovič in Rene Mihelič.

Nova proti San Marinu ne bo tresel
Medtem napadalec Milivoje Novakovič pridno okreva, vendar še ni pripravljen na največje napore. Izpustil je tudi uvodni krog Bundeslige, ko je njegov Köln gostoval pri Borussii iz Dortmunda. V reprezentančni bazi se bo javil v nedeljo, vendar bo po zdravniškem pregledu že naslednji dan odšel nazaj v Nemčijo.