Andraž Kirm pridno zbira ponudbe iz tujine in bo januarja skoraj zagotovo zapustil Slovenijo. Foto: www.nkdomzale.si
Andraž Kirm pridno zbira ponudbe iz tujine in bo januarja skoraj zagotovo zapustil Slovenijo. Foto: www.nkdomzale.si
Ljubinko Drulovič
Ljubinko Drulovič se je po dopustu vrnil na Ptuj, kjer pa je doživel nepričakovani sprejem. Foto: MMC RTV SLO
Slaviša Stojanovič
Celjski klub je zašel v finančno krizo, a novi upravni odbor je Slaviši Stojanoviču zagotovil, da lahko nemoteno nadaljuje priprave. Foto: www.nkcelje.si

"Ekipa bo v osnovi takšna, kot je bila jeseni. Zadeva je odprta pri Andražu, želimo mu, da si v tem prestopnem roku najde ustrezen klub za nadaljevanje kariere. Drugi, za katerega se zanimajo tudi največji evropski klubi, pa je Haris Vučkić," je predsednik prvakov Stane Oražem potrdil, da se slovenski reprezentant poslavlja od Kamniške Bistrice, skupaj z njim pa tudi komaj 16-letni napadalec, ki je proti pravilom v 1. SNL zaigral že pred 16. rojstnim dnevom. Da je za Vučkića najbolje, da odide v tujino, meni tudi stroka.

Božič znova združil moči z Badžimom
Domžalčani bodo prvi del priprav oddelali doma, nato pa se bodo 21. januarja podali na priprave v Umag in Savudrijo. "Domžale so bile v zadnjih letih vedno pri ali na vrhu, igrale so kakovosten nogomet, zdaj pa so padle v krizo. Upam, da bomo s pravim delom in disciplino prišli do želenih rezultatov," je trener Vlado Badžim povzel stanje v taboru dvakratnih zaporednih prvakov. "Ravbarji" so se razšli z Romunom Razvanom Paunescujem, okrepil pa jih je Marko Božič (Koper), moštvu pa so dodali še nekaj mladincev.

Trener v pisarni, naslednik že na igrišču
Bolj pestro je na Dravskem polju, kjer je uradni trener Ljubinko Drulović prvi dan priprav preživel na sestankih s prenovljenim vodstvom Laboda Drave, medtem ko je treninge že vodil njegov najverjetnejši naslednik Adnan Zildžović. Po besedah generalnega menedžerja Drave Michaela Krenna je Drulović, nekdanji reprezentant ZRJ-ja, še vedno trener Ptujčanov, kar pa naj bi se spremenilo že v teh dneh, čeprav ima pogodbo do junija 2010. Zildžović je bil pred tem trener novomeške Krke in Bele krajine.

Umiritev duhov v Celju
"Težka" jesen je tudi za vodilne v celjskem prvoligašu, ki jih pa tolažijo dobri izidi čete Slaviše Stojanoviča. Strateg, ki je Domžale popeljal iz 2. lige na sam vrh, je dobil zagotovilo, da se njegove ekipe ne bo razbijalo oz. prodajalo, ostajata tudi oba pomočnika Safet Hadžič in Mauro Tami. Moštvu, ki za vodilnim Mariborom zaostaja le štiri točke, je Stojanovič dodal mladega kamerunskega vezista Dinnyuya Kongnyuya in napadalca Janeza Permeta, kapetana Livarja iz Ivančne Gorice, ki pa je trenutno še na preizkušnji.

Spremembe pri Interblocku
Igor Lazič
in Janez Zavrl sta zapustila Interblock. Oba igralca sta z ljubljanskim klubom prekinila pogodbi. Nova okrepitev Interblocka je Alen Jogan, ki je doslej igral za Hit Gorico. 23--letni branilec je s klubom podpisal polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti.

Pahor v Romuniji, v Koper Hrvata
Rumeno-modri dres Kopra bodo naslednje leto in pol nosili 37-letni hrvaški napadalec Vladimir Petrović, 30-letni hrvaški branilec Kristjan Polovanec in 20-letni povratnik Ivica Guberac. Vodstvo je potrdilo, da jih bo izpada reševal trener Nedžad Okčić, ki je koprsko barko prevzel po odpustu Vlada Badžima. Zaenkrat je Luko Koper zapustil Jan Pahor in bo odslej igral v Romuniji pri prvoligašu Farulu.

T. G.