Jürgen Klopp deli nasvete Jamesu Milnerju med tekmo z Mariborom. Foto: Reuters
Jürgen Klopp deli nasvete Jamesu Milnerju med tekmo z Mariborom. Foto: Reuters

Včasih želimo pred vrati storiti preveč. Nogomet je povsem enostavna igra. Na to sem opozoril fante pred tekmo. Danes smo se morali pošteno potruditi, predvsem pa smo morali biti potrpežljivi. Pomembno je bilo, da smo prave poteze naredili ob pravem času.

Jürgen Klopp, menedžer Liverpoola
Jasmin Handanović
Jasmin Handanović se je na Anfieldu izkazal z nekaj izjemnimi obrambami, med drugim je v drugem polčasu po strelu z bele točke preprečil veselje Jamesu Milnerju. Liverpool je zapravil pet od zadnjih sedmih strelov z bele točke v vseh tekmovanjih - proti Mariboru tretjega zapored. Foto: Reuters
Emre Can
Emre Can, strelec drugega zadetka na tekmi, je poudaril, da pri Liverpoolu o izločilnih bojih Lige prvakov še ne razmišljajo. Foto: Reuters
Daniel Sturridge
Daniel Sturridge je takole dosegel prvi zadetek v Ligi prvakov po novembru 2010. To je bil sicer njegov 63. gol za Liverpool na 131. uradnem nastopu. Foto: Reuters

Liverpool je pričakovano dobil obračun na Anfieldu. Rdeči so pravzaprav vso tekmo oblegali vrata Jasmina Handanovića, a v nasprotju s tekmo v Ljudskem vrtu tokrat niso s takšno lahkotnostjo prebijali vijolične obrambe. Ta je igrala kompaktno in disciplinirano, na odmor so nogometaši odšli z začetnim izidom.

Gostiteljem je uspelo mariborsko obrambo prebiti šele v drugem polčasu, ko je zadetek dosegel Mohamed Salah, svoje sta nato dodala še Emre Can in Daniel Sturridge, ki je v Ligi prvakov zadel prvič po novembru 2010, ko je v dresu Chelseaja zatresel mrežo Žiline.

Klopp: Igra ni bila perfektna
Menedžer Liverpoola Jürgen Klopp je bil po tekmi zadovoljen, čeprav ga predstava njegovih varovancev, še posebej zaključni streli v prvem delu srečanja, niso navdušili. "Vedeli smo, da bo Maribor igral zelo obrambno. To nas ni niti najmanj presenetilo. Vseeno sem z rezultatom in z našim pristopom zadovoljen. Igra vsekakor ni bila perfektna, a dosegli smo tri zadetke, mrežo ohranili nedotaknjeno in zadržali vodstvo na lestvici naše skupine," je v prvem odzivu dejal nemški strateg. Njegovi varovanci so četrtič na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

Morali so biti potrpežljivi
Liverpoolčani so se na prvi tekmi znesli nad Mariborom (0:7), nato je le nekaj dni pozneje sledila prvenstvena streznitev na Wembleyju, kjer je Tottenham zmagal s 4:1. Klopp je kot razlog za visok poraz navedel preveliko kompliciranje pred golom, na to je opozarjal tudi pred obračunom z Mariborom. "Včasih želimo pred vrati storiti preveč. Nogomet je povsem enostavna igra. Na to sem opozoril fante pred tekmo. Danes smo se morali pošteno potruditi, predvsem pa smo morali biti potrpežljivi. Pomembno je bilo, da smo prave poteze naredili ob pravem času. Ko smo imeli žogo, nam je bilo težko predreti gosto obrambo nasprotnika, ko smo bili brez nje, so igralci večkrat igrali drugje kot na svojih položajih," je nadaljeval Klopp in dodal: "Maribor je nekajkrat sprožil na naša vrata, nogometaši so odigrali bolje kot pred dvema tednoma. Malce so nam otežili življenje. Morali smo biti potrpežljivi, na koncu se nam je to izplačalo. Z zmago smo zelo zadovoljni."

Sklenil je: "Pred nami sta še dve težki tekmi, igramo še proti Sevilli in Spartaku, Maribor pa mora igrati tudi še v Moskvi. Naša skupina je zares zanimiva, za zdaj smo v dobrem položaju."

Uspelo jim je streti Maribor
Liverpoolov bočni branilec Trent Alexander-Arnold je letos prikazal že nekaj izjemnih predstav, proti Mariboru je svoje soigralce zalagal z uporabnimi predložki, preizkusil se je tudi s prostih strelov. "Dojeli smo, da smo najnevarnejši z bočnih položajev, zato smo se odločili, da bodo naši napadi potekali po bokih, od koder smo v kazenski prostor pošiljali predložke. Bilo je težko, saj je Maribor prišel na Anfield po točko, mi pa smo želeli vse tri. Mi smo želeli ves čas zadeti, oni so nam želeli to preprečiti. Vsaka ekipa, ki pride gostovat na Anfield, je v tem elementu zelo dobra. Vsakič moramo odpor nasprotnika streti, in to nam je danes naposled tudi uspelo," je dejal 19-letni Liverpoolčan.

Can: Ne razmišljamo o izločilnih bojih
Eden izmed boljših posameznikov Liverpoola je bil Emre Can, ki se je po dobri uri igre vpisal med strelce - to je bil sploh njegov prvi gol v Ligi prvakov - in podvojil vodstvo petkratnih evropskih prvakov. "Z golom sem zelo zadovoljen. Najpomembneje pa je to, da je pripomogel k zmagi Liverpoola. Smo v dobrem položaju na lestvici, a o izločilnih bojih še ne razmišljamo. Pred nami sta še dve zelo težki tekmi, šele po odigranem zadnjem krogu skupinskega dela bo znano, kje smo in kaj nas čaka," je po tekmi povedal 23-letni nemški reprezentant in za konec pohvalil slovenskega prvaka: "Proti Mariboru je bilo zelo težko. Njihovi igralci so bili postavljeni globoko na svoji polovici, za današnjo zmago smo se morali pošteno potruditi. Bistveno je bilo, da smo ostali potrpežljivi in na koncu dosegli zadetke, ki smo jih potrebovali."

Wijnaldum z oteklim gležnjem
Edina negativna točka Liverpoolovega večera je bila poškodba Georgina Wijnalduma, ki je odšepal z zelenice v 17. minuti in svoje mesto odstopil Jordanu Hendersonu. "Glede Wijnalduma mi niso še ničesar sporočili. Ob odmoru sem pogledal njegov gleženj, ki je že pošteno zatekel. To najverjetneje ni dober znak. Videli smo, kako se je poškodoval, menili smo, da ne gre za nič hujšega, a zdaj nismo več prepričani o tem. Ne vemo, ali gre smo za zvin ali kaj drugega. Počakati bomo morali na rentgenske slike," je o Nizozemcu še povedal Klopp.

Včasih želimo pred vrati storiti preveč. Nogomet je povsem enostavna igra. Na to sem opozoril fante pred tekmo. Danes smo se morali pošteno potruditi, predvsem pa smo morali biti potrpežljivi. Pomembno je bilo, da smo prave poteze naredili ob pravem času.

Jürgen Klopp, menedžer Liverpoola