Daniel Van Buyten je zadel z glavo po prostem strelu z desne strani in Bayern je Ligo prvakov začel s tremi točkami. Foto: EPA
Daniel Van Buyten je zadel z glavo po prostem strelu z desne strani in Bayern je Ligo prvakov začel s tremi točkami. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je v drugem polčasu prišel na igrišče in zaigral prvič v novi sezoni. Gledalci so ga nagradili s stoječimi ovacijami in mu očitno niso zamerili, da je želel prestopiti k Realu. Foto: Reuters
Arjen Robben in Ruud van Nistelrooy
Arjen Robben in Ruud van Nistelrooy proslavljata drugi zadetek Reala. Foto: Reuters
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero še naprej ostaja Juventusov zaščitni znak. Foto: Reuters
Lisandro Lopez
Lisandro Lopez je načel mrežo Fenerbahčeja. Foto: Reuters

Na Old Traffordu je bilo malo akcij. Zlasti prvi polčas je bil dolgočasen, kot da bi rdeči vragi žalovali za usodo svojega pokrovitelja, zavarovalnice AIG, ki je na robu bankrota. Manchester United - igral je z nenavadno postavo - je bil boljši, najlepšo priložnost je ob koncu zapravil Jonny Evans, ki je z glavo zadel vratnico.

Robson zapravil enajstmetrovko
Cristiano Ronaldo je v igro vstopil v 62. minuti. Tik predtem je vratnico streslo tudi špansko moštvo.Tudi druga tekma v skupini E se je končala brez golov. Celtic obžaluje zgrešeno enajstmetrovko Barryja Robsona, Aalborg številne zgrešene priložnosti v prvem polčasu.

Toni se na premierni tekmi ni vpisal med strelce
Bayern je v deževni Bukarešti na slabem igrišču proti Steaui s težavami (dvakrat ga je rešila vratnica) zadržal prednost iz 15. minute, ko je zadel Daniel van Buyten. Steaua je prevladovala v drugem polčasu. Nemški prvak je priložnosti iskal v protinapadih. V enem od njih se je Luca Toni (to je bil njegov prvi nastop v Ligi prvakov) iz oči v oči srečal z vratarjem Zapato, vendar ni zadel.

Gilardinov dvojček premalo
Lyon je izničil zaostanek z 0:2 proti Fiorentini, za katero je oba gola z glavo v prvem polčasu dosegel Alberto Gilardino. Sedemkratni francoski prvaki so se pobrali v zadnjih 20 minutah, ko je po podaji Karima Benzemaja najprej zadel rezervist Frederic Piquionne (sodnik bi morda moral prekiniti akcijo zaradi poškodbe enega izmed igralcev Fiorentine), nato pa se je Benzema še sam vpisal med strelce, ko je diagonalno natančno meril po prostem strelu Juninha.

Real brez težav do treh točk
Beloruski Bate iz Borisova jo je iz Madrida odnesel z "le" dvema zadetkoma v svoji mreži. Sergio Ramos jo je načel že v 11. minuti, nato pa so gostje ubranili vse napade do 57. minute, ko je končni izid postavil Ruud van Nistelrooy. Višji poraz gostov so preprečili nenatančni Realovi nogometaši in vratar Sergej Veremko, ki se je izkazal s serijo obramb.

"Stara dama" ugnala mlade izzivalce
Juventus, ki se je po dveh sezonah vrnil med elito, je na tekmi proti odkritju prejšnje sezone Zenitu rešil veteran Alessandro Del Piero z mojstrsko izvedenim prostim strelom 15 minut pred koncem. 33-letni kapetan stare dame je izkoristil tudi napako slabo postavljenega vratarja Vjačeslava Malafejeva. Zenit je imel nekaj priložnosti, tudi Juve pa je še nekajkrat nevarno ogrozil gostujoča vrata (David Trezeguet, Mauro Camoranesi, Christian Poulsen). Camoranesi, ki je zadel okvir vrat, je moral že v prvem polčasu zaradi poškodbe predčasno zapustiti igrišče.

Gallas pokvaril večer Dinamu
Arsenalu je dragoceno točko v Kijevu dve minuti pred zadnjim sodnikovim žvižgom zagotovil William Gallas. Francoski branilec je iz bližine poslal žogo v mrežo po nizkem predložku Thea Walcotta in dveh odbojih. Dinamo je predtem v vodstvo popeljal Ismael Bangoura z 11-metrovke.

1. krog, skupina E:
MANCHESTER UTD - VILLARREAL 0:0

CELTIC GLASGOW - AALBORG 0:0
Robson (Celtic) je v 30. minuti zastreljal 11-m.
RK: Beauchamp 80./Aalborg

Skupina F:
LYON - FIORENTINA 2:2 (0:2)
Piquionne 73., Benzema 86.; Gilardino 12., 42.

STEAUA BUKAREŠTA - BAYERN 0:1 (0:1)
Van Buyten 15.

Skupina G:
PORTO - FENERBAHČE 3:1 (2:1)
Lopez 11., Gonzalez 13., Lino 92.; Guiza 29.

DINAMO KIJEV - ARSENAL 1:1 (0:0)
Bangoura 64./11-m; Gallas 88.

Skupina H:
REAL MADRID - BATE BORISOV 2:0 (1:0)
Ramos 11., van Nistelrooy 57.
RK: Haguš 62./Bate Borisov

JUVENTUS - ZENIT 1:0 (0:0)
Del Piero 76.

M. R./T. O.