Antonio Cassano bo moral počivati več mesecev. Foto: EPA
Antonio Cassano bo moral počivati več mesecev. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Italijanskega reprezentanta je med drugimi v bolnišnici obiskal tudi soigralec Zlatan Ibrahimović. Foto: EPA

"Igralec bo moral v prihodnjih dneh na manjšo srčno operacijo. Čas okrevanja bo lažje določiti po posegu, toda pričakujemo, da bo zunaj zelenic nekaj mesecev," je v sporočilu za javnost povedalo vodstvo italijanskega prvaka in dodalo, da Cassano ni dobil nobenih trajnih poškodb možganov.

29-letni Cassano se je zgrudil v soboto v klubskem avtobusu takoj po prihodu iz Rima, kjer je Milan ugnal Romo s 3:2. Cassano je igral zadnjih 17 minut in podal Zlatanu Ibrahimoviću pri tretjem zadetku rdeče-črnih.

Medije so preplavila ugibanja o Cassanovi skrivnostni bolezni, glede na simptome - Cassano je težko govoril, imel je vrtoglavico in izgubil orientacijo, bil je oslabel in je slabo videl - pa se je največkrat omenjala ishemija, to je zmanjšana prekrvavitev dela možganov. Nekateri so pisali tudi o možganski kapi, zdaj pa so potrdili, da gre za težavo s srcem.

Tudi Redknapp pod nož
Manjši poseg na srcu bo prestal tudi menedžer Tottenhama Harry Redknapp, ki bo zaradi tega izpustil četrtkov obračun svojih varovancev v Evropski ligi proti Rubinu iz Kazana. "Upam, da se bom kmalu vrnil na delovno mesto," je dejal 64-letnik, ki je v svoji menedžerski karieri vodil še West Ham, Portsmouth in Southampton.